Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

tisdag 6 januari 2015

Sporrad igen - av livet - igen :)

Så nu är jag nöjdare och mår bättre :)
December och julen är över - året har vänt - snart är det ljusare - har nästan börjat :)
Jag har tagit bort ljusstakarna idag - och en del annat - känns skönt faktiskt :)
Men det var faktiskt fint med min "julpyntning" i år :) Nästan som förr i tiden . . .
Jag gillar ju att pynta och "ha det fint" men när december månad börjar sitt intåg, tar den energin och gnistan slut - puff :O men jag veet ju det - börjar bli van - veet ju att efter nyår blir jag sporrad igen - 
av livet :)

Lite mindre ljus inomhus nu (när alla ljusstakar är väck) - men jag har ju fortfarande värmeljusen framme - och mina 4 härliga saltstenlampor - och JA, har nu även min pyramidlampa i saltsten - 3 av lamporna är på rätt ställe: pyramiden i pyttelilla fönstret, en i sovrummet på nattygsbordet - och en i salongsdelen) Tror att den 4:e ska stå i sovrumsfönstret - vi får se, vet inte riktigt än - så kanske jag skaffar ljuslyktor i saltsten till köket och hallen - vi får se vad som händer :)
Jag bara älskar mina saltstenslampor - sprider så mysigt läkande sken :)
Och - så har jag ju alla mina levande ljus - bara så underbara ljusspridare :)

Men ett litet "bakslag" har inträffat - min nya matmaskin har "bitit" mig, så jag har liite mindre topp på tummen just nu :O men det var inte så farligt (inte enligt mig iaf - kan "self" som vanligt - behandlade med mitt sura 2,5 % ph vatten och kolloidala silver - sved som sjutton gjorde det, men är redan efter bara 2-3 da'r så mycket bättre :) om sjukvården hade hjälpt till hade det ju inte läkt så snabbt :) nåja inte helt läkt, men sååå mycket bättre - blev ju en aning handikappande ju :O 

Efter min stora chokladkonsumtion under december månad till nu ungefär, har jag ju gått upp ca 3 kilo - men nu är det chokladstopp - nu behöver jag inte denna hjälp lika mycket längre - visste jag ju så väl - att efter helgerna - när det nya året gjort sitt intåg - DÅ fixar jag mitt mående utan denna "drog" :)
Första försöket gick åt skogen - funkade inte . .. 
Men - nu har jag varit chokladfri i ca 3 dagar - och ska så förbli!!! Jag ÄR ju bara som en nykter alkoholist när det gäller choklad - så jag ska inte köpa hem LIDLE chokladen i så'na mängder igen - iaf inte just nu :) Märker jag att suget kommer igång på en enda bit igen - då är det definitivt finito !!!

Nu ska jag o Putte (min trogna crossstrainern) stämma träff igen - mina kettle bells ska lyftas - och jag ska yoga o stretcha igen - 
Allt för min glädje, hälsa och välmående :O)
Jag kan ju även utöka mina promenader - nu när det vänt - men inte förrän i mars börjar ju dagarna bli ljusare och längre (får ha tålamod) :O)
Ett annat tips är ju: Ligg på spikmattor - är ju så skönt och livsgivande - och lägg även gärna ett par tennisbollar under rumpan på samma gång - superbra för livsinspirationen dä' :O)

Se'n har vi ju kosten, som ju bara är så jätteviktig nu på vårvintern, när vi förbrukat det mesta av näringsdepåerna i kroppen . . . Drick dina grönsaker o frukter - fixa även juice av rotfrukter o bär - Naturligtvis även smoothies på mörkgrönt bladgrönt är super just nu - Enzymer o näring direkt in på cellnivå får du då :O)
Unna dig det - Unna dig den rena maten - gör underverk med dig, jag lovar dig :O)

Oj, nu märks det att jag kommit igång här med mitt hälsotänk, när chokladen är portförbjuden - och jag mår såå mycke' bättre igen :O/ bidde liiite mycke' det här - som vanligt när jag är på G :O)

Så - en gåva till dig och er alla som ni verkligen är värda - gör detta för er själv och inte för nå'n annan - är aldrig lönt att göra en förändring, som beror på någon annan person, eller hur . . .

Kram till er alla fina inför detta nya härligt fräscha år som jag hoppas kommer att bli ett Hälsans År för oss alla :O)

:D

2 kommentarer:

 1. Vad kul att du känner att du är på G igen!!! Gillar skarpt! Jo, ibland har vi ju perioder då vi inte orkar kämpa men som tur är så brukar orken återvända igen! En chokladbit någon gång är väl inte helt fel - om man klarar av att hålla det på den nivån :) Men sant är också att vi inte mår så bra om det blir för ofta eller för många bitar :( Bakslag kommer och går men huvudsaken är att vi - för det mesta - klarar av att hålla matsedeln på det hälsosamma! Ojdå, hade även matberedaren blivit så hungrig att den bet dig :O Usch! Lät ju inte kul. Jag har också börjat plocka undan julen men tar det lite i taget. Grattis till det nya pyramiden/saltstens lampan! Önskar dig också en riktigt bra och hälsosamt år och hoppas att vi båda blir av med en del av eländet som vi drabbats av! Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skönt dä' :) och du vet ju att efter mörker kommer ju solen igen :)
   Jag tror nog att jag bara bör ta choklad när jag blir bjuden - då det går bättre att ta nå'n enstaka bit - och inte köpa hem denna "drog", för finns det hemma vill jag bara ha :O !!!
   Hjälper inte ens att frysa in - blir ju godare då - och tinar ju snart i munnen :/ :)
   Ja, nedrans också vad han (matmaskinen) högg till :O tummen dunkar liiite fortfarande faktiskt :O men jag tror att jag fixar det utan sjukvårdens s k hjälp :) Kontaktar väl kanske dom vid behov för kontroll av tummen, vi får välan se, framtiden får utvisa hur dä' blir :)
   Jag har fått bort adventsstakarna i fönstren och lite mer - men visst är det en del kvar att plocka bort och byta ut till annat :O
   Tack - JAAA den nya saltstenslampan (pyramiden) är bara sååå jättefin - jag är bara sååå jättenöjd :) :)
   Och - jag lovar dig min vän - att detta år 2015 är och blir ett jättebra år - för dig o mig och för oss alla :) OSIRIS sa så - iaf för mig - kämpigt men väldigt positivt och växande år :) :)
   Jag ska släppa o förlåta - och växa :O)
   Stor kraamis o ha det bara bäst,
   :D

   Radera