Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

måndag 12 januari 2015

Inget sötsug / chokladsug alls :)

Nä' inget alls - känns så skönt :)
Jag kan stanna vid chokladen på Lidle, den som bara är så god - och inte behöva köpa :)
Dom första dagarna var ju tuffa dom - men tack vare min envishet, mina gröna smoothisar och i övrigt basbildande kost fixade jag det :)
Och jag visste det - jag visste att jag skulle kunna ta bort chokladen bara december och helgerna var över - och så var det ju - jag hade rätt - känner ju mig själv ganska väl vid det här laget :O)

Känner mig nu hälsoinspirerad när året vänt på sig - har kommit igång med Crossisen Putte - ibland lite mildare "åk" - men se'n tar vi i också emellanåt - så skönt att kunna träna igen - att inte revbenen och värken osv styr mig längre :O) (inte helt bra, men-)

Jag och hela min kropp o själ mår bra av dom stunder jag "offrar" på denna balanserande "träning" :)
Jag stretchar och lättyogar, gör Healingkoden med ängla"bön" också - och se'n är jag ju ute och går också - så ofta jag bara hinner - Försöker även att släppa allt destruktivt negativt förflutet, som sitter stenhårt fast ända in i mitt hjärta o själ :O) 

Jag äter hälsogröt gjord på fiberhavregryn (eller andra fiberrika gryn) (nästan noll vita o raffinerade produkter), aprikoser, fikon, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och chiafrön - se'n häller jag sojamjölk e d över och garnerar med avokadohack eller bananer och linfröolja - så energigivande :O)


Under dagen dricker jag ca 1 liter grön smoothie, nå't glas rödbetsjuice (Biottas) eller RÅ (Lingon o Rödbeta) plus rikligt med mitt joniserade mikroklustrade, ph. balanserade, hälsobringade vatten förstås :)


Som varm måltid blir det omelett med olika smaskiga variationer (vegetariska förstås), råriver morot o rödbeta varje dag och äter mjölksyrade grönsaker av olika slag - soppa eller nå'n jättegod mustig näringsspäckad gryta :) och jag kommer aldrig att minska på mitt näringsintag och hälsotänk, för DÅ vet jag att jag "ramlar ihop" ganska så snabbt, skrynklar ihop och blir sjuk igen, ganska så snabbt också - så jag fortsätter mitt hälsomedvetna och friskare liv, för annars ser jag ingen mening - kommer att orka mindre, bli mindre rörlig igen, deppa ihop mig osv osv . . . Nä' stopp o belägg - inte jag inte :O)


Skulle jag inte leva så här skulle mitt medicinintag vara skyhögt - jag skulle vara kemikaliespäckad i stället för näringsspäckad - jag skulle vara mycket svagare, ha mörkare tankar - ja i stort sett ha ett sjukt sämre liv och mindre levnadsglädje - 

så nä'tack :O

Längre fram på våren ska jag även göra en detoxkur, för även om jag lever så här hälsosamt, samlar även jag på mig orenheter, som stannar kvar i tarmar och organ - mycket p g a att våra livsmedel tyvärr inte är lika rena som för 50 - 70 år se'n . . .  ska bli skönt att göra den kuren, var ett tag se'n :O)


Hälsokraamis för ett friskt och hälsoinspirerande nytt fräscht år från mig till dig och er alla :)

:D

4 kommentarer:

 1. GRATTIS att du har lyckats bli av med suget som du ville!!! Jo, tyvärr samlar vi på oss onyttiga saker/ämnen oavsett hur hälsosamt vi försöker leva p g a att vi får i oss vissa ämnen oavsett vad vi vill eller inte. En rensning då och då gör susen!!! Utevistelsen är ju ett "måste" för att vi ska må bra! :D Synd att många äldre inte får den möjligheten p g a nedskärningar bland personalen. :( Många gamlingar äter för mycket och/eller fel mediciner också för att den läkare som skriver ut medicinen inte känner till alla mediciner som personen intar :O :( Det borde införas en mer samlad syn på helheten istället för att koncentrera sig på en enstaka åkomma! Och få in en mer hälsosam kost som helhet även i äldrevården/sjukvården liksom förskolan + skolan! Men jag hoppas att även dina revben ger med sig och blir återigen friska och starka och att du ska må så bra som möjligt i fortsättningen!

  SvaraRadera
 2. Ja, livet är inte lätt att förstå sig på - bara att lära sig av sina misstag och välja en bättre väg - så att vi mår så bäst som det bara är möjligt att må :)
  Det finns massor av aktiva val för en bättre hälsa - i stället för att välja en "enklare" väg och då få en något sämre hälsa . . .
  Och - att dom äldre och ev. dementa får alldeles i hästväg för mycket mediciner och många gånger även fel medicinering - är ju allmänt känt - men vem ändrar på detta då? :/ Skärpning på er som ansvarar inom vården för dom som inte längre kan själv - och där anhöriga inte heller får "lägga sig i" med tips o råd!!! Läste faktiskt att i Örebro (tror jag) att det skulle bjudas mer "grönt" vid måltiderna - och om nå'n ville ha annan mat fick man säga till :O)
  Läste i tidningen "NÄRA" att demenssjukdom, alzheimers och epilepsi kallas för andliga sjukdomar, då dom "sjuka" pendlar mellan Andra sidan och vår värld hela tiden på ett naturligt sätt - och att dom mådde bäst av att bli bekräftade att vanligtvis deras mamma eller pappa eller tidigare make/ maka besökte dom osv - att vi inte skulle göra narr av det - för dom skräms av budskapet att föräldrarna / partnern varit döda i 10 - 30 år :O)
  Kanske anammas både detta andliga och även kostens betydelse för en varaktig o värdefull hälsa :)
  Och - tänk om vi kunde starta tidigt - med barnen - att lära dom hur deras hälsa påverkas av snabbmat och annat skräp dom får i sig - att lära dom tidigt vilken styrka dom kunde få av att äta mer naturligt och grönt o fräscht i stället :)
  Och - en sak är då säkert - att mina revben och den skadade tummtutten inte skulle läkt så här snabbt om jag inte levde som jag nu gör :O)
  Okej . . . inte helt läkna än - men snart så :O)
  Längtar nu efter att detoxa mig - ska bli så skönt :)
  Hälsa och allt bäst på dig o er alla på Gränsen,
  :D

  SvaraRadera
 3. Hej delfinolin!
  Länge sedan jag tittade in hos Dig och jag ser att det händer en del. :) Blev inspirerad av Ditt blogginlägg då jag också håller på att ställer om kroppen från sockerbehov till sundhetsbehov.
  Varm kram till Digl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina Pia, så glad jag blir över ditt besök - varmt välkommen till mig o min blogg :)
   Nu var det ju också så att jag "medicinerade" mig med choklad under december månad, bara för att orka med den månaden osv.
   Jo - det går att övervinna sockersug - och ett bra sätt är att göra din kropp mera basisk, då minskar behovet efter choklad o sött :)
   Ingenting är ju omöjligt - det s k "omöjliga" tar ju bara liiite längre tid, eller hur :)
   Så nu bestämmer vi oss för att få en sund kropp - "sundhetsbehov" - och må så bäst vi bara kan, eller hur :)
   Håller tummarna stenhårt för dig Pia,
   Stora kraamisen,
   :D

   Radera