Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

söndag 18 januari 2015

Ishalka / groddar & broddar :)

Nu är vi i mitten av januari redan - halkigt och isigt är det ute - och genom plusgraderna är det även stora vattensamlingar emellanåt på trottoarer osv - broddar ibland och ubåt ibland, hi hi :O
Jag har fortfarande inte ätit en enda chokladbit - inte se'n mitt lyckade avslut på detta "missbruk" av denna "drog" - är så stolt och tacksam över min prestation att inte suuugas bort till chokladen i affären längre :O)
Jag har inte choklad i frysen nu heller - är så skönt att slippa suuugas även dit i tid och i otid :)
Att inte heller under mörka kvällar - behöva traska iväg och köpa denna s k "drog" :O=)

Ikväll ska jag lägga groddar i blöt - gröna linser och eventuellt mungbönor (som jag tror att finns hemma) men linserna har jag hemma iaf så dom ska blötläggas ikväll och tas om hand imorgon: då jag börjar skölja dom ca 2 gånger om dagen - klara till onsdag då (eller kanske redan till tisdagskväll) - spännande :)
Jag ska också göra en smarrig gryta med soppa på röda linser, lök, krossade tomater, jordärtskocka osv - kommer nog att bli riktigt smarrigt dä' :O)

Biottas rödbetsjuice har jag druckit ikväll - i ett nyinköpt finglas från loppis på rosa fot - lyx i vinterrusket dä, eller hur - tycker ni inte dä' - så vackra färger - och sååå gott :O)

Ni kanske suckar och pustar över mitt hälsoskriv om vad jag äter, dricker och gör för att må så bäst som jag bara kan - Men ser ni - är som ett behov för mig, som jag inte ändrar på i första taget inte - nä nä, inte nu när jag och vi alla behöver all maxad näring vi kan få så här i tröga januari  . . .
Så - sätt fart nu alla ni fina - grodda! Juica! Mixa smoothisar! Gör soppor o grytor på massor av rotfrukter och bladgrönt! Känn att hela kroppen blir uppfylld av näring, ända in på cellnivå - för det är det enda som gäller - som håller dig o mig och oss alla friska och starka - är väl inte så dumt kanske :O)

Och så manar jag er alla fina - att ha broddarna på - ALLTID - så att ni håller er på benen - är ju så jätterädd om er alla förstår ni :O
Ni kan halka snabbare än vad ni tror - hooopppppss . . .
Jag har tyvärr tappat bort en brodd (i förrgår) och tyvärr så har jag inte lyckats hitta den ännu, så den har nog hamnat hos nå'n annan som behövde den :O Men bara den ena :O kanske nå'n enbent en - eller nå'n som också tappat sin ena och som nu hittade MIN - och blev glad och tacksam :O)

Nä' nu fattas det bara att önska er alla det allra bästa - inga brutna armar o ben önskar vi, 
:D2 kommentarer:

 1. Var och en måste ju få skriva om vad man vill i sin egen blogg :D Broddar skulle vi inte ha någon nytta av här uppe för dom skulle bara bli fulla av snö som skulle sitta fast i dom - och bli svåra att gå med :O Men tanken är god! Jag vet att du menar väl :) Solen är framme och det är ca -16 grader här så det är perfekt väder för utevistelse så jag ska iväg alldeles strax! Hoppas du hittar din brodd så du håller dig på benen! KRAMAR från oss på Gränsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojsan, ooppssiii :O men här klarar vi oss inte utan - Är ishalka överallt här :O
   Men ingen fara - jag har fortfarande 2 st - men måste ändå iväg imorgon att köpa ett till par, för idag så trampade jag viss sönder denna brodd, därför ramlade den av :O
   Solen framme = tummen upp :)
   Men - 16 grader = tummen ner :/
   Hälsokraamis med värme o kraft från mig i halkiga Viken,
   :D

   Radera