Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

söndag 24 maj 2015

Min nya "Barbro" :)

Japp, nu är jag äntligen fått en av mina stora drömmar i min ägo - En Attract Indoors walking - Så fin, röda "handtag" och gåband - resten är vit :)
"Senilsnöre" eller rättare sagt ett säkerhetssnöre, sätter jag fast i monitorn - om jag tappar balansen och ramlar, släpper den - o "Barbro" stannar snällt :)
Köpt genom annons i lokala bladet här i Viken - En änglaväninna ställde upp med bil - så jättesnällt av henne, eller hur :o=) 
Åh, jag är så tacksamt lycklig - behöver den så väl, nu när jag bara måste bli av med mitt chokladberoende - tror att det funkar, för så fort jag tänker choklad nu, ser jag "Barbro" framför mig istället, bra va' - är ju så jag vill ha det - går ju inte att vräka i mig choklad i så'na mängder :O
Känner mig redan smidigare och alertare i kropp o själ - bara från igår :o så hur ska jag känna längre fram, är ju frågan :o) Ser bara detta som en positiv möjlighet för mig att må så bäst jag kan - naturligtvis i samarbete med, min vattenkanna för filtrerat joniserat vattten / joniseringsmaskinen mä', mina gröna smoothisar o juicer, min gröna basiska kost i övrigt, mina stunder med skratt o glädje, nolltolerans av stress, magnetmadrass i sängen, spikmattorna, relaxatorn för bättre andning, mina kettlebells (tyngder, hantlar), yoga o stretch, mina långa promenader utomhus  - och mina sköna meditativa stunder på min sköna uteplats med sol långt in på kvällarna och där kirskålen växer så fint i sitt "land" (skördar o fryser in) 
Men "Putte" då? :O . . . Jo, är det nå'n som är intresserad för "han" ska jag faktiskt sälja för en billig penning :o) Han har gjort sitt här hos mig nu - och ska få hjälpa nå'n annan att börja må bättre - att få ett hälsosammare liv med mer kraft o glädje :)
Jag är en eldsjäl, som brinner för att sprida hälsans viktiga och härliga budskap - så haka på vetja' - kolla annonserna - om där finns nå'n "Putte" eller "Barbro" att träna tillsammans med :) 
Eller satsa på att komma ut mer utomhus - rör på er mera - ta paus från soffan, allt stillasittande - för även om vi svenskar är dom som tränar mest - är vi även dom som är mest stillasittande i världen - visste ni det ;O Ändring - eller hur? 
Så UT nu och rör på er - finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder - eller . . . :o)

Hälsosamma vårkramen i pingsthelgen med värme o kärlek - från mig i Viken, 
:D

6 kommentarer:

 1. Aha, så du byter "partner" så här vid övergången från vår till sommar :D Ombyte förnöjer, sägs det :) Jag tvivlar på att någon träningsmaskin hjälper mot choklad - eller annat godisberoende, men det kan ju hjälpa till med följderna av detta! *ler* Här både sitter jag och rör på mig om vartannat! Hoppas det är lagom mängd av båda :) Igår gjorde jag en tung tripp till andra änden av stan för att hämta ett skåp som jag bytte mot ett paket kaffe (som jag köpte i närbutiken på vägen dit) och det var riktigt jobbigt med promenaden tillbaka! Lasten blev ju ganska tung framtill och jag blev tvungen att hålla skåpet hela tiden med ena handen och styra rollatorn med andra handen! Men då var den dagens motion avklarat. Var helt slut när jag kom hem men då vilade jag ordentligt så det löste sig! Idag hoppas jag hinna fixa balkongen/terassen! Håll tummarna för mig! Ha en skön början på denna nya vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har så rätt så - kan ju inte äta på "Barbro" - men faktum är att när jag tänker "choklaaad" ser jag "Barbro" framför mig och avstår, häpp, så enkelt faktiskt (iaf än så länge) :)
   Och - jag är helt övertygad om att du rör dig, så pass som DU kan tillsammans med Rolle - vet jag eftersom jag läser dina mejl o i din blogg om detta - fortsätt så, så kommer du långt med ditt hälsosammare o friskare liv :) ska även fixa kannan till dig så snart jag bara kan, lovar :) Läser ju även här hur du tränar styrka när du drar tunga skåp på Rolle, ler :) Jovisst håller jag alla tummar och tår för att du får fint på terassen, klart dä' :o)
   En skönt healande o läkande kraamis på dig från mig här i fina Viken,
   :D

   Radera
  2. Näe, du ska inte fixa kannan till mig för jag kommer att ha så knapert med pengar inom det närmaste halvåret (med den planerade flytten mm) i alla fall att jag tar inte på mig extra utgifter! Jodå, terassen fixade jag något sånär igår - och idag regnar det - som omväxling :P :( Ha det bäst!

   Radera
  3. Okej, klara besked från dig - då vet vi :/
   Synd att allt ska va' så kämpigt i våra liv - iaf så där emellanåt, hm :I
   Men - se'n vänder det - för efter regn spricker ju solen fram igen, eller hur - så misströsta inte nu min vän - kannan finns och väntar - ingen fara så långt - men men . . .
   Passa på att njuta av terassen iaf, när solen hälsar på iaf :)
   I morse (förmiddags) solade jag - nu ösregnar det (som "omväxling", eller?)
   Ha det bäst du mä' - och var rädd om dig,
   :D

   Radera
 2. Jag har också en liten promenadvän men är otrogen för det mesta. Han står mest i ett hörn och surar för att jag är för lat eller väljer utomhusvarianten de gånger jag motionera. Lycka till med din nya vän. Maud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så kul att även du har en så'n vän - men trist att du är "otrogen" kanske - går ju faktiskt att röra sig både utomhus och inomhus, iaf nu när dagarna är längre än tidigare :)
   Peppar dig att iaf börja "klappa" honom, så att han får lite uppmärksamhet :O se'n tror jag att du kommer igång ganska så snart igen även inomhus - är ju ett jättebra komplement till att röra sig utomhus ju :o)
   Lycka till för DIG med motion och hälsa, för jag veet ju att du ÄR hälsosam av dig :o)
   Motionerande hälsokraamis från mig i Viken, där faktiskt solen spricker fram just nu :)
   :D

   Radera