Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

söndag 8 februari 2015

Jag har ätstörning :O

. . . Ja, det verkar vara sant :O
Ortorexi var ett av ämnena på TV4:s morgonsändning - en ung kvinnlig läkare berättade vad det var för något - jag hade aldrig hört talas om det innan - och fattar fortfarande inte att det klassas som en form av ätstörning - det liv jag lever - och som håller mig frisk, stark och självständig - utan behov av så mycket "hjälp" av Den Galna Sjukvården :O 
Om man som jag så gott som enbart dricker nyttigare vatten: Joniserat och microklustrat istället för vanligt kranvatten, som ju anses vara det bästa i hela världen . . .
Om man som jag väljer bort vita och raffinerade produkter - och ersätter dom med fullkorn och ursprungsprodukter . . .
Om man som jag gillar att vara ute och gå i flera timmar - och mår dåligt om jag missar att komma ut på mina promenader . . .  (eller som dom talade om: träning så gott som varje dag - tvångsmässigt)
Nu hårdtränar ju inte jag - men min PutteCrosstrainer och kettlebells, yoga osv är ett måste för mig - precis som alla långa promenader jag gör under veckorna :)
Och ni vet väl hur noga jag är med maten - förutom då vita och raffinerade produkter - groddar, mixar smoothisar, juicar rotfrukter o grönsaker, väljer bort nästan all potatis, ris, pasta osv . . .
Och - när det som med mig - påverkar det sociala livet (för det gör det) när jag reser har jag med mig en kylväska med "mitt nyttiga livets nödtorft" . . . svårt att slinka in på ett fik också - kaffe o kanelbulle :O
Restaurangbesök blir det inte så ofta - men brukar gå bra genom min envishet - för där gäller det att inte ge sig - och är min lilla mamma med får hon "spader" och säger att man äter av det som finns o bjuds . . . 

Så - jag är sjuk - och måste få behandling för detta :O
Men - om jag inte lever på detta sätt - lever tvärsom - då får dom in mig inom vården - och får hinka i mig massor av kemikaliska mediciner - Klart att dom vill - då tjänar dom ju pengar på mig :`)

Och hör o häpna - Det är vi som jobbar inom hälsobranschen som är den största gruppen ortorektiker :O
Vi ger även då ut farliga och osanna hälsotips, som andra kan må dåligt av osv :O
Har ni hört på maken? :O Hela min utbildning - och hela min värld är en enda stor osanning - och skadar inte bara mig själv - utan även mina klienter, som ju bara är så tacksamma för mina råd o tips - för dom har ju fått ett nytt liv . . . Ett liv utan astma, allergier, värk / rörlighetsproblem och hjärta/ kärl o diabetes, självförtroende  osv osv :`)

Nä' fattar ingenting jag - men . . . tror inte att JAG kommer att söka vård för min "sjukdom" - trots att jag tydligen "lider" av så gott som alla symtom man ska ha för att ha ortorexi :O`)

Nu ska jag ut på en av mina "tvångsmässiga" rundor ute i solskenet - och ingen kan stoppa mig :`)

Kraamis så länge och lyssna inte så jättemycke på råden från sjukvården - för då blir du sjuk :O)

:D

2 kommentarer:

 1. Hmmm... Du vet säkert att jag anser att var och en ska få göra det dom själv anser bäst! Men man ska ju inte "dra alla över en kam" heller och man behöver inte heller gå från det ena sättet helt och hållet till det andra! Det finns något som heter "den gyllene medelvägen" - så jag tror inte att man menar att man måste gå helt och hållet till något annat! Nu har inte jag sett (eller hört) det programmet så jag kan inte uttala mig om vad man sa där egentligen. Men inte är det då sjukvården som gjort MIG sjuk i alla fall utan det är mest infödda/ärvda sjukdomar och skador/olycksfall som jag har drabbats av! Och ingen där = inom sjukvården - har någonsin försökt få mig att välja ohälsosamma födoämnen istället för annat eller försökt få mig att äta mediciner som jag inte behöver! Tvärtom! Men som sagt - jag kan bara uttala mig om vad som gäller mig själv! Och NEJ - inga RÅD gör mig sjuk heller för jag försöker ta reda på saker så mycket som möjligt och sen VÄLJER jag själv! Och trots mina sjukdomar/skador anser jag att jag lever ett ganska bra liv :D Hoppas du hade tur med vädret när du var ute! Här var det ju iskalla vindar men soligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är jätteskönt att du känner att du mår bra osv - och att DU fått bra hjälp från sjukvården :)
   Men - här har dom alltså hittat en ny diagnos som likställs med anorexi o bullemi - kallas ortorexi :/ och då är man alldeles för fokuserad på allt hälsosamt och utesluter så'nt som läkare osv anser vara viktigt för att vi ska hålla oss friska :)
   Gogla på ortorexi, så får du fram vad det innebär - och dom anser alltså att JAG är för enkelriktad i mina tankar om vad jag äter och lever - så då har jag ortorexi :O
   Men det sk***r :@ jag i fullständigt - fortsätter att leva som jag gör nu jag - kommer bara att se till att få i mig mera JOD, så att sköldkörteln blir gladare - och att även rensa ut shiiit med spirulina och vetegräs osv :`)
   Kommer att leva med min ortorexi jag - hela livet ut - och att trivas med det - häpp :`)
   Och - jo, jag hade en skön promenad i solen och haft mysigt besök här i kväll av en väninna - glögg och vin - te - fått upp lite tavlor och gjort rent vattenjoniseringsmaskinen osv - och lagt lite änglatarot, räknat ut årsläxor - en jätteskön kväll bidde det :O)
   Så nu önskar jag dig en skön natt med helande kraaam och att kommande veckan blir fin för dig min vän :O)
   :D

   Radera