Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

lördag 13 december 2014

Lucia idag . . .

Lucia är vackert - i mörkret med chokladbit o pepparkaka och gott te, men imorse orkade jag bara inte masa mig upp till TV:n, får kolla ikväll :)
Halva december är snart avverkad - skönt dä', så hamnar vi snart på rätt sida av året :)
Nu börjar det kännas mer jobbigt igen . . . för denna tid på året är faktiskt en ganska så jobbig årstid för många fler än mig . . .  Och, jo jag vet: "Det är inte hur vi har det, utan hur vi TAR det" som gäller . . . men kan inte hjälpas - 
tunga energier råder ikring mig :O

Manpowers husläkare och kurator är helt underbara - och tillsammans med hjälpen från mina änglavänner, som bara finns o ÄR, trots att jag inte orkar med så mycket socialt just nu . . . min son ringde just nu - ville nog ha vovsavakt??? men han sa att han bara ville höra av sig :O) fint att han sa så iaf :) 


Gosvovsan betyder bara sååå mycke' för mig, men jag känner att just nu är det JAG som gäller, måste stärka mig själv just nu - trots att jag älskar detta lurviga "barnbarn" så funkar det bara inte - ska ha henne två nätter innan jul, vi får kramas då istället :O)

Önskar er alla en mysig och fin december o jul tillsammans med barn, barnbarn och släkt osv - i lagom dos kanske - men gemenskap ÄR ju så så läkande och viktigt, trots att även stunder i sin egen energi behövs de mä' :O)

Nu ska jag försöka ta mig en promenad medans dagsljuset är kvar - på med alla kläderna - flera lager - annars går det inte . . .  Se'n ska jag fixa lite gott te, god mat och ta lite choklad som efterrätt :O)


Värmande lussekraaamis från mig på dig o dig - och er alla fina, för allt fixar sig ju - till slut :)

:D

4 kommentarer:

 1. Ja, man måste ju se till att orka själv i första hand - för annars orkar man ju inte med annat heller... Det var väl trevligt att sonen hörde av sig och ville veta hur du mår! Jag vet att många tycker att denna tid är jobbig - mest p g a egna förväntningar... Jag väntar mig inget: varken besök eller annat eftersom jag vet att ingen är på väg hit just under den tiden. Därför mår jag bra! Ja, förutom förkylningen då, men även den verkar vara på väg någon annanstans :) Själv firar jag ju inte Lucia men vet att många gillar det och det är ju helt OK! det sociala livet är ju något som vi också måste få välja själv; när vi orkar och känner för det. Det ska ju inte vara något påtvingat. Hoppas du hittar ett sätt att må så bra som möjligt även denna tid som du inte gillar så mycket. Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp så är det - måste orka med oss själva först och att inte ha för stora förväntningar på nå'nting, då mår vi bäst :)
   Men faktum är att när jag kom ut och mot parkeringarna, såg jag sonens bil stå där - ringde upp honom och han kom med Gosan - så jag o Gosan kom iväg på en lång promenad när husse var hos "pappan" för att hämta bildelar osv :) Han kanske hade tänkt bjuda hem sig till mig en liten stund när han ringde mig - får jag aldrig reda på, han säger ingenting han :/ Blir nog trött på att höra att "mamman" inte mår så bra just nu - och faktiskt är sjukskriven :O
   Så skönt att förkylningen har fattat vad du menar - och pyst iväg till nå'n håla där ingen kan drabbas, tummen upp :)
   Jag firar inte heller lucia numera, men när barnen var små var dom ju så söta i sina lussekläder :) Kan även finnas risk att grannbarnen kommer o lussar (för att håva in pengar o godis osv :O Av mig får dom pepparkakor om dom kommer . . .
   Men du är visst inte uppväxt med detta vill jag minnas . . .
   Tack min goa änglavän :) - jag vet att jag fixar även denna period just nu - har jag ju alltid gjort, under alla år efter skilsmässan :/
   Tack vare att jag går ut så mycket jag hinner o kan - och så CHOKLADEN förstås :O
   Kurera dig nu o sköt om dig själv - kraamis,
   :D

   Radera
  2. Mina barn har ju också "lussat" på dagis och skolor och så, så visst har jag varit med då och "firat" och tyckte också att det var jättefint då! Så sant att jag inte har växt upp med den traditionen och därför har jag väl lättare tappat bort den :) Jag tror att din son menar väl och vill veta hur du har det men har kanske inte så lätt att ge ord för sina känslor. Så är det med min son också :D Må bäst! KRAM

   Radera
  3. Jaa, jag förstår att även dina barn har lussat på dagis o skolan här i Sverige - så söta :)
   Även om du inte vuxit upp med lussetraditonen så skapade du egna traditioner med dina barn - som nattmys i samband med kortspel osv (om jag nu inte minns fel :) men även din religion under uppväxten har du delat med dig till dom :)
   Vad anbelangar mina barn, har jag nog slutat att kämpa nu - leder ingen vart ju :/
   Jag visar vad jag tycker osv - men pratar inte om det mer med dom (jo, om DOM kommer till mig o vill prata förstås . . .
   Och, jo jag vet - han HAR svårt att prata om känslor den där sonen :/
   Kraamis o må bäst själv mä' - är du värd,
   :D

   Radera