Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

söndag 30 november 2014

Nu 1:a advent o imorgon december :/

Tänk så fort tiden går - imorgon är det december månad, advent, lucia och julafton . . .
Nu vet ju både DU min vän och en hel hög med andra - att jag ju inte är så där jätteförtjust i denna årstid och period på året . . . I år har jag inte tappat vare sig humör, fattning eller musten - 
inte ännu iaf  :)

Jag har t o m tjuvstartat med adventsstakarna - även dom med levande ljus . . . tände dom i fredags på kvällen, då jag hade mina gäster här - Alla tyckte det var så juligt o fint :) och dom icke levande adventsstakarna har varit tända i en dryg vecka nu - känns bra att dom lyser upp i mörkret - Jag gör ju som jag vill - frågar inte nå'n när det är dags att sätta upp stakarna i fönstren :) 
Och - jag tänder alla ljusen i stakarna på samma gång, för det blir mer stämningsfullt då :) 
Ingen kan säga åt mig att det är fel - att jag bara FÅR tända ett ljus åt gången :)
Och - om jag bara tänder dom under helgerna, går det ju inte heller åt så många mer ljus än vad det skulle gjort annars - och om så vore - shiiiter jag i det - och drar ner på nå't annat i stället :) 

Det var bara så  mysigt, kul och jättebäst freda' o lörda' - jättetrevligt hade vi - och nya "gubben" till en av väninnorna var bara så mysig och passade in bland oss "höns" :O)
Jag bjöd på örtgratinerad torsk i ugn med ugnsgratinerade vitlöksdoftande rödbetor (rödbetor är bara ett måste, annars blir både jag o dom andra besvikna, förväntar vi oss) sparrispotatis och mackor med mjukost till, eftersom det var en karl med, som skulle bli mätt i maggen :) Annars hade jag nog inte haft potatis och mackor till, 
men gott var det :)
Goda ostar att äta till rödbetorna som räckte lite längre, att mumsa på - så gott :)
Till efterrätt bjöd jag på färdig och bara sååå god chokladmousse (från Lidle faktiskt) - mmmm choklad är aldrig fel :) :)
Till kvällen: Nötter och annat gott snacks - smakade mums det :)

Till brunsch på lördag för det övernattande paret blev det en mumsig omelett i "ostens tecken", med röd lök, gul paprika, ruccola, riven ost, en av dom goda ostarna mosad i omeletten - god curry, persillade, Trocomare örtsalt och god olivolja - med råkostsallad gjord på: mjölksyrad vitkål, riven morot o rödbeta samt vitlök med örtsalt o linfröolja över :) Uppskattades mycket . . . Då klarade dom sig hem till Stockholm utan knorrande maggar :)
Sovrummet var utlånat till "paret" -  och jag suzzzade i salongen för första gången - gick suveränt bra dä', sov som en stock där jag :)

Idag bidde det sovmorgon - kände jag att jag behövde - åt upp sista portionen av ostomeletten, mums - och nu ska jag pylta på mig alla kläder för att ta mig ut i kylan (0-gradigt är det, men känns så kallt) . . . Passar på att utnyttja det viktiga dagsljuset, som vi alla så väl behöver - för vårt dagliga D-vitaminbehov (lyckohormonet) så att vi inte hamnar i en depressionssvacka eller nå't :)

Önskar dig o dig och er alla en jätteSkön Advent (som ju betyder väntan - och nu väntar ju dom flesta på julafton förstås - men jag väntar ju förstås mer på att att våren gör sitt inträde - och värmer upp min frusna själ och mitt frusna hjärta, ler stort :) 

Adventskraam på er alla - och No Stress,
:D

4 kommentarer:

 1. Vad skönt att du också har kunnat lära dig att njuta av denna tid på året! Tummen upp för det!!! Vi gör ju den precis sådan som vi vill - med dom omständigheterna som finns! Vi kan inte påverka andra och deras sätt att leva men vi kan - i högsta grad - påverka oss själva om sättet som vi tar det på! Självgivet bestämmer vi även över när och vilka ljus vi tänder - eller låter bli :) Så sant!!! Själv väntar jag just nu på kommande veckoslutet då vi har vår "lilla Julafton" i samband med min födelsedag tillsammans med barn och makar och barnbarn - oavsett hur många som dyker upp till slut! Men jag började ju kolla i god tid vilket datum + tid + plats som skulle vara OK = acceptabelt för dom flesta! Adventskram & December KRAM till dig också min VÄN! Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaaa, njuter gör jag nog inte - men jag är nog mera avslappnad än tidigare år - och jag trivs nog mera här i detta boende än vad jag gjorde tidigare, så visst går det framåt, sakta men säkert kanske :)
   Mig själv kan jag påverka till mer än 100 %, men det är svårare när fler är inblandade - som i storhelger, jul osv :/
   Önskar dig allt bäst och stort GRATTIS på dig när du nu fyller nästa helg (min dotter fyller ju strax innan dig) - Michael är med dig - ger dig god kraft och energi, så du orkar o mår bäst under din stora dag med glädje o mys med barn o barnbarnen osv :)
   Önskar dig en fin början av december och adventstid - att du håller dig på benen osv :)
   Kraamis från mig i Viken på dig - nu,
   :D

   Radera
 2. Men om man inte har några andra "inblandade" under just högtiderna så är det ju bara en själv vi behöver påverka :D Jag tänker alltid på Sinnesrobönen: "Gud giv mig STYRKA att acceptera det jag INTE kan förändra. MOD att förändra det jag kan och FÖRSTÅND att INSE SKILLNADEN" Ja, vi får förlita oss på Änglarna som hjälper oss med som svåra stunderna i livet! KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så kan vi ju också se det, men nu är det ju så att "pappan" som dom besöker så ofta och umgås med - bor bara en dryg minut från mig numera :O och är jag då hemma när barnen är där - fyller år eller under "storhelgerna" - eller ser sonens bil på parkeringen - gör det ont - och jag undrar "varför inte jag?" . . . Liite dumt att flytta så nära honom kanske, men förövrigt var det jätterätt och toppen :) Det kan ju också bli så att "barnen" kommer även till mig mer nu - och att dom kanske även stannar längre hos mig spontant (utan att kolla tiden osv). Men den som lever får se - jag har ju flera vänner ikring mig, så ensam är jag ju inte :) Och - jag kan vara "för mig själv också" ingen fara - men ibland så brakar jag ihop, när jag känner mig utnyttjad, försummad eller så :O Men TACK min vän för Sinnesrobönen (som jag ju kan, men inte alltid tänker på) jättefin och tänkvärd - gillar den - är bara så stark o kraftfull :)
   Kramis och var rädd om dig själv mä',
   :D

   Radera