Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

lördag 18 oktober 2014

Kylig oktoberlördag :O

Jahaja - då var det dags för Delfinolin att gå i ide då igen - under några månader . . . 
För sjuttsingen - börjar ju bli riktigt bistert redan - och kyligare blir det :O
Nä' så illa är det inte - nog kommer jag ut nu mä' - men inte som jag vill - inte på samma sätt :/
Inomhusträningen kommer igång nu - och jag boar in mig i mitt bo :)
Värmeljusen brinner inomhus - jag riktigt "frossar" i dom - njuter av den värme dom ger - både själsligt och fysiskt i rummet :)
Njuter även av varma soppor (som jag naturligtvis fixar själv, mycket godare då) känner livsandarna återvända :)
Jag har "lövat" mina rabatter - för att skydda mina blommor där - väntar på att den där sonen ska komma med lite granris - men DET lär väl dröja dä' - kanske till nästa kyliga vinter . . .
Blommorna kanske klarar sig med löven också - men jag vill inte så gärna chansa :/
Jag får nog lufsa iväg själv - ta med mig hjulväskan o packa ner i den :/
Själv ÄR ju bäste dräng, heter det ju - och jag är nog själv ett levande typexempel på det, hi hi :)
Är nog som en tjurig treåring jag - kan "fälf" - har jag ALLTID haft som motto :)
Men - jag anser nog att det inte är fel att få liite hjälp ibland iaf - när jag nu även hjälper honom med knasiga Gosvovsan emellanåt (och ibland även ganska tätt mä') . . .
Jag ska även försöka att få samma son - att hjälpa mig med förrådet igen - så att det sista skräpet efter flytten kommer iväg till återvinningen - så att jag får mera plats där . . .
Måste ju även komma åt vintermattorna så småningom och antagligen har jag julpyssel där som ska fram osv - så jag hoppas på liiite hjälp iaf :)

Idag har jag varit och firat en väninna som fyller på måndag - mumsat på hennes suveräna sockerkakor o bullar osv - gott, gott - men sååå sött - iaf för mig som numera inte är så van vid fikabröd :O
Choklad osv är en helt annan sak dä' - för i bullar o sockerkakor osv  hittar vi ju även vetemjöl o jäst osv - som jag faktiskt inte har nå't sug och behov efter . . .  
Men - trevligt var det - med en liten buse på ca 2 år, som verkligen höll i gång, hi hi :O)

Loppis idag på stora Jerntorget här i Viken hann jag också med :)
Där satt dom - försäljarna - huttrande under fällar o i pälsar o gud vet vad - tappra var dom :)
Jag kom hem med två ljusstakar som faktiskt ska fram till jul  - för levande ljus - fina faktiskt - 2 st adventsstakar med 4 ljus till varje - vita o röda ljus - Bra köp - 20 kr st. inklusive ljusen :)

Hann även in på "min" hälsokost idag, där jag fick med mig en kartong med 6 st flaskor rödbetsjuice och en müsliblandning av René Voltair - ska bli spännande att testa den müslin - Rödbetsjuicen kan jag redan :)
Så god juice - sitter och sippar på den just nu :) Ser ut som rödvin faktiskt :)

Igår var jag till lilla mamman - fick flera åthutningar - och inte ville hon ut heller :O Här i Viken var vi ju ute i vilket väder som helst nästan - men när hon vill va' vrång så är det bara så - punkt!!!! :O
Jag var rejält trött nät jag var hemma igen - trots att det bara ÄR så mycket lättare numera för mig att resa - bara dryga 10 min från ReceCentrum - helt otroligt - så skööönt :)
Jag sov både dit o hem på tåget - helt "bombad" var jag - i huvudet - och i hela kroppen :O
Tidigt till sängs blev det också - och naturligtvis en liiiten sovmorgon idag också :O)
Nu - ska jag fixa för behandling i morgon förmiddag - och njuta av lörda'kvällen med CHOKLAD och brinnande ljus :)

Ha en mysig lörda'kväll ni alla fina - för det ska JAG iaf ha - och önskar ER detsamma :)
:D

4 kommentarer:

  1. Jo, rödbetor är ju gott så varför skulle inte rödbetsjuice vara det :) Och jo, det är bäst att göra själv - om man vill få något gjort :D Även om jag får hjälp någon gång när någon av barnen dyker upp här så har dom ju sitt eget liv att ta hand om och dom bor ju på en annan ort också så det mesta försöker jag klara av själv! Godsaker blir det sällan här eftersom min egen insulintillverkning är alldeles för låg så det gäller att hålla "tungan rätt i mun" :) Det är tyvärr ett släktdrag hos oss - flera som har diabetes :/ Men egentligen bör ju alla äta som diabetiker gör så det gör mig inte så mycket. Tända ljus - både ute och inne - blir det ofta här också. Det är ju bara så mysigt!!! Härligt med Loppis! Jag har min kartong med julsaker på balkongen och tänker inte föra ner den i förrådet heller. jag kan ju inte lita på att någon kommer hit när jag behöver den! Men nu hoppas jag att du får en lång och skön höst i alla fall! Här regnar det Usch & FY!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa mmm - rödbetor ÄR gott, så ÄR dä' :O)
      Beroendeframkallande, ler :)
      Jo, JAG gillar att juica själv - då vet jag vad som är i juicen :) Men Biottas rödbetsjuice är gjord på mjölksyrade betor, så god är den :)
      Godis - hm . . . ska ju ingen av oss äta så mycket av - och inte dricka så mycket läsk heller för den delen . . . Men chokladen hjälper mig "över tröskeln" in i hösten o vintern - så nu blir det nog en chokladbit mer än jag borde ta, tyvärr :O Hör själv hur detta låter :O hjälper mig" osv . . . men även solen har ju fläckar, så ingen kan vara helt perfekt - Jösses vilket trist liv vi skulle ha då :O Ingen choklad!! o ingen OST!!! :O Liite glädje kan vi unna oss - OM vi nu inte har problem med socker o insulin förstås :O
      Nu har jag en gäst här - ha det bäst o var rädd om dig :)
      Stor kraaamis,
      :D

      Radera
    2. Även diabetiker kan "synda" ibland men det gäller att "hålla tungan rätt i mun" som sagt :) Ha en skön höst med tända ljus och någon (???) chokladbit då och då :D

      Radera
    3. Tack min vän - unnar även DIG detsamma :)
      Se det ljusa i tillvaron o kraamis så länge,
      :D

      Radera