Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

måndag 30 september 2013

Värk eller vatten?

Herre jösses säger då jag :/
Varför kan inte folk tänka liite längre än näsan räcker? :/
När vi får värk och kanske blir helt slut är det många som kryper till medicinskåpet för att hämta en eller flera värktabletter - varför då?
Gjorde jag mä' - under lång tid, när jag var som krassligast och hade ont - hela tiden!
Gjorde jag den sista dagen med denna ovana också - Brusade upp en tablett och tänkte ta den - men hann känna att jag faktiskt inte behövde ta den just då - satt mest i mitt huvud - och inte som jag trodde :/
Men det här var för massor av år se'n - men nu är det annat som gäller - som ni nog snappat upp :)

Ibland kan det vara befogat - men inte som en vana, för då reagerar kroppen med att tillvÄrka smärta istället. Och - det är ju inte det vi vill - eller hur :/

När vi får ont kan vi istället göra en liten kontroll av hur mycket vatten vi druckit - om vi stressat mycket och kanske inte hunnit andas ordentligt med bröstkorgen och magen . . .

Om du får oförklarig huvudvärk eller ont i ryggen eller så - trots att du druckit bra osv osv - försök att andas en stund till och drick ännu ett glas till med vatten - Då brukar faktiskt värken försvinna - men många har svårt att bara sätta sig ner så där - 
mitt i vardagens STRESS och virrvarr . . .
Du har allt att vinna av att minska på värktabletterna:
 • - du mår så mycket bättre :)
 • din hälsa, kraft och ork ökar
 • du får faktiskt mer tid - och mera gjort - trots att du pausat en stund :)
Klart att vi ibland får::
 • huvudvärk
 • ont i ryggen
 • blir trötta och slöa
 • svårare att tänka klart osv osv
när vi hela tiden:
 • stressar
 • dricker alldeles på tok för lite vatten (inte bubbel och helst inte kranvatten)
 • äter skräpmat alldeles på tok för ofta
 • sover för lite och för ytligt o dåligt 
 • stoppar i oss alldeles för mycket sötsaker och "bukfylla" helt utan näring, som däremot stjäl näring!
Ibland är det läge för godis osv - men hälsan och orken är en färskvara, men det är ju valfritt för var och en att leva sitt liv som den vill - men . . . handen på hjärtat kära ni - 
Vem vill vara orkeslös och svag - ha ihållande smärtsam ilande värk - så gott som hela tiden - dygnet runt och ständigt o jämt - som tandvärk i hela kroppen!!!

Nä' - tänkte väl det - inte så många som räckte upp handen - inte jag heller.

Hälsade på lilla mamman idag - som hade ont i ryggen, var deprimerad, arg och besviken på allt och alla - på personalen och på mig som dök upp efter lunchen . . . Inget jag kunde göra trist nog - eftersom hon inte tar emot min kunskap och kunnande . . . Så jag gick därifrån - pratade med personalen lite innan jag lämnade avdelningen.
Tänk om mamma och alla andra äldre skulle dricka mer vatten, så mycket bättre dom skulle må då :)
Tänk om personalen kunde peppa dom att dricka mer - är bra för hela systemet hos dom äldre :)
Bra för hjärnan. lederna och organen - ja för hela oss - i alla åldrar, men för äldre är det den bästa medicinen som finns - då dom så lätt blir uttorkade - och hela kroppen skriker efter mer vatten . . . !
Hjärnan roffar ju åt sig hela 85 % av det vatten du dricker . . . 

Men det är väl lättare att ge en tablett med massa vanebildande kemikalier - än att se till att dom äldre dricker mer :/
Och Läkemedels"maffian" protesterar ju - om dom inte får sälja sina mediciner med massor av kemikalier i  . . . 

Vatten - bästa medicinen :)

Ha de bäst - Hälsan framför allt . . .
:D


6 kommentarer:

 1. Nja, personligen har jag då aldrig träffat läkare eller annan vårdpersonal som inte vill att man sa dricka vatten :D Samtidigt så vet jag också att det finns sjukdomar (speciellt hos äldre människor) som gör att man inte ska dricka alltför mycket vatten för då måste dom få mer vätskedrivande mediciner - vilket inte heller är bra! Men normalt sett så ska man ju kunna dricka vatten så mycket som man vill :) Sen beror ju kranvattnets kvalite också på många olika saker. Var i landet man bor, vilka gifter som finns i omgivningen, var man tar vattnet ifrån mm... Finns det mycket orenheter i omgivningen måste dom ju tillsätta medel som motverkar dessa :/ En ond cirkel! Men det finns ju även folk med egna brunnar och rena omgivningar där man kan ta vattnet ifrån och då behövs inte dessa motgifter heller tillsättas i vattnet. Att människor som är intagna på vårdinrättningar blir griniga tidvis är ofrånkomligt. Det är ju en stressande situation för vem som helst. Hoppas allt löser sig till det bästa! Ha en skön början på oktober månad!

  SvaraRadera
 2. Håller med så långt - att vi rekommenderas dricka vatten - men inte så som jag menar :)
  Inte finns det någon inom vården som ger vatten i recept i stället för dom kemikaliska ibland vätskeansamlande medicinerna . . . Då får dom ju inte skriva ut värktabletter och vätskedrivande - förlust för dom :/ Vätskedrivande är rena bomben också . ..
  Nä, min vän - kanske är dom bättre i Finland men inte här iaf :/ Du har ju även bott här, så du vet ju.
  Alvedon Brus gör ju att dom äldre samlar på sig ödem osv - byt ut mot vanlig Alvedon (i nödfall, men först ett glas vatten) så försvinner ödemet :) Bevisat av kunnig kille som forskar!!!
  När vi blir uttorkade av att nästan inte dricka något vatten - eller ett för kemikaliespäckat vatten (som försurar oss) får vi värk överallt osv - så då får läkarna skriva ut sin älskade värkmedicin och kan fortsätta att gynna "läkemedelsmaffian" . . .
  Klart vi blir deprimerade av att få bo på så'na ställen, blir ju vem som helst - men att vi även kan få depression av vissa ögondroppar! är det väl inte många som vet - och ÄVEN av för dåligt vattenintag!!!
  Och - du kan aldrig få ett bra vatten av att tillsätta kemikalier i ex vattenledningar!!! Kroppen skriker rakt ut och organen fattar inte vad som kommer in!
  Nä' tillbaka till ursprunget - till bra vattenkällor - bättre vattenledningar som inte kräver att dölja rost o annat med kemikalier!!! Tänk så mycket klor det hälls i för att rena vattnet som vi se'n ska dricka och använda :/
  Nä' - detta gynnar bara läkemedelsmaffian och denna industri - för då får dom sälja sina mediciner - både för symtomen och för bivärkningarna - då är dom nöjda o glada - Men VI då???!!!
  Ja, en ond cirkel är det - där vi (dom små) inte har makt var o en för sig - Men tillsammans kan vi göra storverk - så är det :)
  Hälsan framför allt gäller för mig - och när det rör sig om vårt dricksvatten - då ger jag mig INTE! :@ :)
  Och stressen som du nämner kräver ju också ett rikligare vattenintag osv - så då är vi där igen :)
  Ha de bäst i den här "karusellen" - är du värd :)
  Kram så länge för vår hälsa :)
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har bott där och har aldrig i hela mitt liv mött en läkare eller annan vårdpersonal - varken där eller här - som inte vill att vi ska dricka vatten! Och ALLA önskar vi väl så rent vatten som möjligt - eller? INGEN har väl påstått att man VILL ha vatten som har tillsats av kemikalier??? Men det är inte så att alla som samlar vatten i kroppen gör det p g a mediciner utan det finns faktiskt även sjukdomar som orsakar sånt! Men var och en får ju ha sina egna uppfattningar om allt här i världen!

   Radera
  2. Oppsi! Var inte DIG jag gick till angrepp på - utan Den Sjuka Svenska Vården - som helt riktigt inte nekar oss att dricka vatten - men som samtidigt inte informerar om riskerna med alla dessa kemikalier, som finns i vårt kranvatten, Inte heller informerar dom så välvilligt om följderna av ett för lågt vattenintag: huvudvärk, allergi, astma, övervikt, ryggont osv osv . . .
   Då är dom snabbare och välvilligare med att skriva ut sina värktabletter och övriga kemikaliska mediciner. Det är SÅ jag menar - inte att angripa DIG osv :)
   Och - faktum ÄR att det bevisligen har framkommit att äldre personer lätt kan samla på sig vatten (ödem) av vanlig Alvedon Brus! Och - sjukdomar är ju en hoper olika symtom namngivna av läkarna osv - som i dom flesta fall uppkommer av för lågt vattenintag - och naturligtvis av stress :)
   Ny viftar vi VIT FLAGG - eller?
   Ha de bäst :)
   :D

   Radera
 3. Jag är inte arg på dig alls eller så utan svarade bara på själva orden i din kommentar :) Men NEJ - alla sjukdomar är INTE upphittade av läkarna utan det FINNS helt enkelt även sjukdomar som dyker upp utan att vården är inkluderad i den på något sätt. Min egen syster dog av en sådan sjukdom så jag VET! Jag förstår dig och din vilja att tänka på hälsan i alla lägen och ofta hjälper det ju - men tyvärr - inte alltid :( Och jag har även sett/märkt att om man själv går in med öppet sinne (till läkare / sjukvården mm) så blir man bemött på samma sätt. Är man aggressiv så möts man ofta likadant - tyvärr. Jag visar samtidigt RESPEKT för läkarnas kunnande - utan att för den skull köpa allt med hull och hår - oavsett det gäller sjukvården eller den sk hälsovården = naturmedel. Jag kollar alltid allt "tusen" gånger om innan jag beslutar mig! Föär jag har märkt att det finns lika många "vargar i lammskinn" bland säljare av naturmedel som det finns bland läkare / sjukvården! Och som jag sagt säkert flera gånger så gillar jag inte att man dömer alla p g a tillhörigheten till en grupp! Oavsett det gäller yrke, ras, nationalitet eller annat..... Det var nog mest det jag reagerade på! Man kan inte skylla alla läkare / alla inom vården för att vissa beter sig fel! Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 4. Respekt och kunskap . . . tycker jag mä' . . .
  Men - vi är väl iaf överens om att vi kanske inte helt är enade i den här frågan, ler :)
  Bara du gör allt för att må bäst, så är jag nöjd :)
  Kram o ha det bara bäst :)
  :D

  SvaraRadera