Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

tisdag 30 juli 2013

Händelserik vecka :)

Förra veckan var ganska så innehållsrik - om jag säger så :)

Tisdag: Träffade min son och Gosvovsan - handlade, pussade på vovsagumman :)

Onsdag: Min son ringde - ungefär mitt på da'n . . . undrade om vi skulle åka upp till "mormor" . . .
Javisst tänkte jag, för annars hade jag varit tvungen att ta bussar o X-tåget över halva Gästrikland och halva Hälsingland . . . Väl framme där tog vi ut mamma / mormor på en tur med rullatorn och Gosvovsan. Sorgligt att se att mamma inte kommer ihåg dom gamla välkända gatorna i Söderhamn längre - inte ens sin egen gård eller gatan där hon bott under så många år :/ Hon fick maten i TVrummet på hemmet där hon bor, för att vi var fortfarande kvar där - och min bror dök också upp där innan vi var tvungna att åka hemåt.
Min son bokade stugan med min bror, så han bestämde att åka med en kompis på torsda'n.

Torsdag: Min son ringde mitt på da'n ungefär - undrade om jag ville hänga med till stugan, för det var tydligen bara han o vovsan som skulle dit (ingen kompis). Jag undrade - när? jag fick ca 2 timmar på mig!!!
På den tiden skulle det packas: mat, göras gröna smoothisar, göras omeletter till mig som inte äter kött osv, vattnas blommor och gu' vet allt - stressigt stressigt var dä' . . .
Men iväg kom vi till slut - i den sagolika värmen (hett värre var dä') . . . Handla på vägen upp (tog tid det) men till slut var vi uppe i Hälsingland och vackra stället där stugan är belägen (för Hälsingland ÄR vackert) 
Stugan ligger bara några meter från Ljusnan - i dalgången - strax innan Järvsö - med alla bergen ikring :)
På samma gång jag anlände dit minskade pulsen och andetagen blev automatiskt djupare :)
Jag bara satt o beundrade - lugnet - tystnaden - drog in alla dofterna från landet - och bara är närvarande i nuet :)
Satt där med min stora mugg med gott yogite - njöt och samlade kraft :)

Kossorna och myggen klarade vi oss ifrån - bägge båda - (myggen brukade faktisk va' där) Bönderna verkar ha flyttat på alla muande och störande kossor o tjurar. Visst är det mysigt att SE kossorna - men snälla rara - ljuddämpare TACK :)
Dom var ju aldrig tysta förra sommaren - Råmade konstant hela tiden - och mer därtill :)
Lugnare för vovsan också, att dom inte var där - för hon stressades ju också av allt detta "muande" :)

Så det var tyst och lugnt där - men min energi och sonens energi stämmer ju inte helt överens, hm :/
Och - vi är ju inte heller så vana vid att vara tillsammans under flera dagar, eftersom vi inte träffas så naturligt som dom flesta gör i "vanliga" familjer . . . Efter jag flyttade från "familjen" 1999 och barnen som blev kvar hos sin pappa i huset - så vi förlorade kontakten så att säga osv osv . . .
Men tiden uppe i stugan - torsdag till lördag - var mera på plus än på minus iaf - trots att jag var tvungen att säga till "käre sonen" på skarpen att behandla sin mamma med mera respekt, för annars skulle det inte fungera så bra . . . På plus-sidan bjöd sonen på gott grillat, fetaostsallad, rökta räkor, god varmrökt lax och haloumiost osv :) Men, som sagt var mina grönisar, omeletter och frukt o nötter osv med :)
När han fick se min groddburk med alfalfagroddar - var minen obetalbar :) Men dom var ju tvungen att vara med - sköljas, skötas om och bli färdiga ju :) :D

Lördag: Sista dagen i stugan . . .  Ljusnan var spegelblank och allt var så vackert som det bara kunde vara :)
Men - det var även dags för storstädning av stugan och att packa ihop allt igen - Hemfärd alltså :/
Vi var även tvungen att putsa rutorna på altanen, för där var det hundnosar som visat avtryck minsann :)

Jag tog även farväl av en tyvärr alldeles för tidigt avliden man, som bodde där i byn, som byggt ett nytt hus i ekologisk stil - helt igenom ekologiskt är huset . . . och - han brann inne för ca 2 ½ år se'n - precis när det nya huset var klart att flytta in i  . . . :O Jag kände starkt av hans närvaro - gjorde jag :)
Men nu bor det annat folk där - som får njuta av det underbara huset, med det makalösa läget precis vid Ljusnan :/ 
Men - som sagt - hans närvaro var så stark där, så han bara finns där - nu och för alltid :)

Hemma på lördag, tidigt på kvällen - husse skulle firas av kompisar, så helt plötsligt hade jag en Gosvovsa hos mig till söndag - men de är en annan historia dä' :)

Kramis och ha det bäst
:D

2 kommentarer:

 1. OJDÅ! Du verkar ha haft en vecka full med aktiviteter och umgänge! KUL!!! Roligt också att du slapp besvärliga bussförbindelser till din mor och kunde åka med din son istället! Jag kommer också att ha fullt upp här från torsdag till söndag. Vissa dagar fler och vissa dagar färre gäster men helt klart blir det annorlunda än att vara för sig själv och kunna bestämma precis hur allt ska vara :D Man måste ju acceptera varandras olikheter - det är helt klart :) Och därmed kan inte allt vara på precis samma sätt när man är fler! Nu blir det lite aktiviteter tillsammans med dammsugaren! Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit en händelserik och fin vecka :)
   Men - också jobbig - att samsas med en envis son var inte sååå lätt alla gånger, hm - :/
   Men vovsanGumman var ju go, förstås :)
   Klart jag är tacksam över att han skjutsade mig, grillade gott osv, men det var jobbigt mä' - tyvärr :/
   Lycka till med ditt främmande i olika antal, åldrar osv :)
   Kul för dig med besök - är du värd :)
   Kramis med kraft, ljus o kärlek på dig,
   :D

   Radera