Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

måndag 22 april 2013

Ömma fossingar :)

Jösses så mina stackars små fossingar har fått jobba idag.
Tidigt i förmiddags var det fastande provtagning på Hälsocentralen - ca 25 minuter enkel sträcka.
Jag hade med mig en egenhändigt gjord grön smoothie - som gav mig kraft efteråt :)
Jättegod och gjord på: grönkål o spenat ca 6 dl, 1 stor klyfta honungsmelon, 1 stor apelsin, 1 banan, 4 tsk mjöl av nyponskal, ca 3 dl tranbärsjuice (Jokks) och så mitt joniserade mikroklustrade vatten i lagom mängd i min mixerkanna på 1 ½ liter - och det blev bara så gott - och livsgivande :)
Smakade ljuvligt innan jag påbörjade hemvägen :) 
Se'n hem - då jag gjorde en omelett på: gul lök, torkade trattkantareller, tomat, ägg och riven god ost - som jag riktigt njöt av med en bit ryggtorsk, så jättegod - och naturligtvis en råkostsallad till med groddar, örtsalt och olivolja :)
Efter den måltiden bar det av till revisorn med alla mina papper snyggt insatta i en pärm med kvitton och fakturor osv - och så jätteskönt det var att lämna dom till henne - tillsammans med ett fång vackra violett/ röda nejlikor, som hon blev både förvånad och glad över :)
Min "färd" gick vidare till banken, FK och bokhandeln (där jag värmde mig i kylan, hittade en jättesöt rosa agenda, fräsch o fin för en ny framtid) . . . 
Se'n hade jag så ont under fötterna, så jag tog bussen hem, tillsammans med en väninna, som skulle åka buss förbi min busshållplats . . .  En kort men mysig pratstund fick vi - (behövde vi också, för hon var precis hemkommen från en snabb tur till Norge - från i onsdags t o m i natt) saknade varandra :)
Så - ikväll ska jag bara slappa - äta lite mörk choklad - tycka om mig själv osv - skänka kärlek ut till universum och kosmos, så sprider kärlekens energi sig som ringar på vattnet - lovar :)
Värmande kramis på er med kärlekens segrande energi - räcker till oss alla :)
:D

2 kommentarer:

 1. Hmmm... Jag var också på provtagningar först i fredags, sen läkare på måndag och nya prover igår = tisdag. Fastande! Promenaden var ca 1 timme enkel väg i spöregnet och likadant tillbaka ca 5 timmar senare. Ingen vätska fick jag heller inta under tiden. Sköterskan hade svårt att få nog med blod och fick sticka i båda armvecken och ovanpå händerna flera gånger för att få det som behövdes :( Utöver fingersticken i fyra fingrar... Jag var helt slut när jag kom hem. Mycket för att jag inte lyckades sova natten innan. Nåja, ibland är man tvungen att göra sånt här också. När man har vissa "skavanker" i kroppen. Hrmh! Fler besök blir det också på VC inom den närmaste framtiden och ev även en operation senare, men det är inte säkert ännu. Kanske jag lyckas bli bättre innan så det inte behövs! Vad kul att du träffade väninnan på bussen. Och visst var du värd lite mörk choklad och att rå om dig själv under kvällen. *ler* Önskar dig en riktigt skön onsdag! Kram från oss på Gränsen

  SvaraRadera
 2. Usch så mycket trist spring du har framför dig,
  Men se'n är dom över - o du slipper dit på ett tag, kanske :)
  Men du - om dom har svårt att "sticka" dig, så har du rätt att be en annan att "sticka" dig - för det kan "gå troll" när nå'n försöker o försöker o försöker osv - tänk på det :)
  Ja, vi går långt vi, du o jag - promenad nr 2 var nog på över 1 ½ timme, skulle jag tro - så bussen var väldans välsignad :)
  Hade ju sååå ont i fötterna! Trots att jag är van att gå långt.
  Tackar för allt gott du unnar mig, som mörk choklad osv :)
  Vad vore livet utan mörk choklad o glass :)
  Och - mina enormt goda gröna smoothisar, förstås :)
  En kram för en frisk, sund och pigg vår - från mig :)
  :D

  .

  SvaraRadera