Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

måndag 16 december 2013

Vattenkuren med salt :)

Detta hittade jag på nätet - intressant tyckte jag och satt in även detta ikväll, för att bjuda er på hälsosam läsning :)
Denna kur har jag gjort - med mitt joniserade och basiska vatten (som jag rekommenderar i första hand för bästa resultat) - jag har heller inte alla kunskaper om allt som denna kille skriver om, får stå för honom och hans kunskaper :) Men - sant är att vi behöver mer bra vatten och även mer mineraler, som då finns i joniserat vatten och i  himalayasaltet osv :)
Och - jag vet att ett bra vatten i riklig mängd är bra för folkhälsan :)
Läs och testa - var inte rädd för att testa detta - då kanske skolmedicinen får för lite "kunder" och för låga intäkter - hemska tanke :)
Ha det bäst - önskar er alla en fin advent - utan stress och andnöd :)
Tänk på dig själv - tanka dig själv - utarma inte dig själv :)
Adventskram så här veckan innan jul
:D
Härifrån min kopierade insändare:
Hur många känner till att vatten i kombination med rätt sorts salt både förebygger och botar vissa sjukdomar? Varför berättar inte läkare för patienterna eller känner de inte till metoden? Vatten och salt är livsviktigt för allt biologiskt liv. För lite av båda gör att vi kan drabbas av sjukdomar, men lagom är bäst, skriver Janne Forsström för News Voice.
Text: Janne Forsström | Foto (glas vatten): Corbis
HimalayasaltHär följer en kur som jag hittade på en mycket intressant sida på nätet, har ändrat lite grann men det mesta kommer direkt från själva artikeln. Artikeln finns att läsa i originalform här. Finns även annat mycket intressant och matnyttigt på sidan.

Vattenkuren

Här är en gratis kur, som förebygger och botar en mängd sjukdomar.
Drick 3 liter vatten med minst en tesked Himalayasalt om dagen.Eller mer exakt: 0,3 liter vatten per 10 kg kroppsvikt samt ett kryddmått Himalayasalt per liter vatten. Drycker med koffein eller alkohol är vätskedrivande, öka därför vattenmängden med minst lika mycket extra vatten som kaffe/te/Colablaska eller alkohol du tar. Drick än mer vatten/salt när du svettas mycket.
Vattnet: Kran eller mineralvatten utan kolsyra. Destillerat vatten urlakar kroppen, särskilt på kalk.
Saltet: Rent Himalayasalt utan några tillsatser. Innehåller samtliga 84 mineraler som din kropp behöver. Du som inte är van att dricka mycket vatten måste vänja dig gradvist till större vatten-, och speciellt saltintag, då din kropp är i ett onaturligt försvarsläge och organiserad sig härefter.
 1. Vatten förebygger och botar halsbränna. Halsbränna är en signal på vattenbrist i övre mellangärdet. Det är ett kraftigt tecken på att kroppen behöver vatten. Bruket av div. medikament vill inte avhjälpa orsaken till halsbränna men istället orsaka inflammation i mage och tolvfingertarm och med tiden, även orsaka hiatusbråck, magsår och ev. cancer i magregionen inkl. lever och bukspottkörtel. Drick 5 dl före varje måltid och inte till maten!
 2. Vatten förebygger och botar reumatism.  Reumatiska ledsmärtor – artrits – är en signal på vattenbrist i det verkande ledet. Det kan drabba ung som gammal. Smärtstillande medicin dämpar tillfälligt symptomet men utsätter personen för än större skada från medicinen. Vatten och lite salt vill bota denna sjukdom.
 3. Vatten förebygger och botar ryggsmärta. Smärta i höft och rygg orsakas av vattenbrist i de ”vattenkuddar” som stöttar disken i ryggraden. Även här hjälper endast vatten. Det är djupt tragisk att läkarna inte förstår detta och alla medikament, manipulationer och ev. operation vill efter en tid orsaka osteoartrit när brosk i alla leder är döda och borta. Därefter deformeras ryggen och till sist blir personen krympling. Smärtstillande medicin har sina egna livshotande komplikationer.
 4. Vatten förebygger och botar angina pectoris. Ångestfull smärta i hjärttrakten – angina pectoris – är tecken på vattenbrist i hjärt/lungtrakten. Det botas med ökat vattenintag intill patienten är smärtfri och oavhängig av medikamenter. Medicinsk övervakning är klokt, men ändå– vatten är kuren mot angina pectoris.
 5. Vatten förebygger och botar migrän. Migrän är tecken på det behövs vatten av hjärnan och ögonen. Det vill totalt gå bort om dehydrering hindras att etablera sig i kroppen. Den typ av dehydrering där orsaker migrän kan ev. även orsaka inflammation i baksidan av ögat, t.o.m. synförlust.
 6. Vatten förebygger och botar colitis. (Tjocktarmsinflammation) Colitissmärta är tecken på vattenbrist i den stora tarmkanalen. Det hänger samman med förstoppning därför den stora tarmen försöker utnyttja den sista droppa vatten ur avföringen.
  Tragedi: Att inte erkänna colitis är tecken på dehydrering vill orsaka permanent förstoppning. Senare, stenhård avföring, divertiklar på tarmväggen, hemorrojder och polyper, och sannolikt även öka risken att utveckla cancer i tjock- och ändtarm.
 7. Vatten och salt förebygger och botar astma. Astma, som årligen drabbar 14 miljoner barn på världsplan och dödar många tusen om året, är en komplikation av dehydrering av kroppen. I astma är fri luftpassage hindrad så vatten inte lämnar kroppen i form av ånga, vilket tydligt ses i frostväder. Det kommer inte vit ånga ur munnen på en astmatiker som på friska personer. Ökat vattenintag vill förebygga astmaanfall. Astmatiker behöver även mer salt att bryta sönder pluggen i lungorna där hindrar den fria luftpassage.
  Tragedi: Dehydrerade och därmed obehandlade barn vill etablera en obotlig genetisk astmaskada i kroppen.
 8. Vatten förebygger och botar högt blodtryck. Högt blodtryck är kroppens försök att hindra uttorkning när det inte finns tillräckligt vatten att fylla alla blodkärlen som fördelar vatten ut i vitala celler. Som del av den omvända osmose-mekanism, när vatten från blodserumet är filtrerad och införs samtidigt i biljoner viktiga celler genom de mikroskopiska små membranhål, behövas extra högt tryck för att åstadkomma denna process. Vatten och extra salt vill bringa blodtrycket tillbaka till normaltillstånd.
  Tragedi: Att inte erkänna att högt blodtryck är en av de största indikationer på dehydrering i kroppen är mycket sorgligt. Att försöka behandla det med vattendrivande medikamenter är rent brottsligt. Efter en tid tillkommer blockering av artärerna som går till hjärna och hjärta. Detta vill orsaka hjärtattack och paralyserande slaganfall, kanske även njursjukdomar. Det orsakar dessutom hjärnskada och medverkar till nervsjukdomar som t.ex. Alzheimers.
 9. Vatten förebygger och botar åldersdiabetes. Åldersdiabetes är en annan av kroppens anpassningsförsök mot kraftig dehydrering av kroppen. Att ha tillräckligt med vatten i cirkulation till de olika funktionerna i kroppen och för hjärnans prioriterade vattenbehov, minskas insulintillförseln för att hindra insulinet att pressa vatten ut i alla kroppens celler. Ved diabetes kan endast vissa vitala celler tillåtas att motta lite vatten. Vatten och lite salt vill bota sjukdomen i dess tidiga skede.
  Tragedi: Att inte erkänna åldersdiabetes som en komplikation av dehydrering vill efter en tid orsaka massiv ödeläggelse av blodbanorna i hela kroppen. Detta vill i sin tur orsaka förlust av tår, fötter och ben p.g.a. kallbrand. Det kan även orsaka ögonskada och t.o.m. blindhet.
 10. Vatten sänker blodkolesterolet. Högt kolesterolvärde i blodet är en tidig indikation på uttorkning av kroppen. Kolesterol är ett lera-liknande material som fylls i sprickor i vissa cellmembraner att hindra de förlorar deras vitala vattenhalt genom osmos till den mer kraftfulla blodcirkulationen i den omedelbara omnejden. Utöver att kolesterol producerar olika hormoner samt isolering till nervbanorna, blir det också använd som ett ”sköld” mot onödigt stor vattenavgivning till andra vitala celler som normalt växlar vatten genom sina cellmembraner.
 11. Vatten botar depression, impotens, kroniskt trötthet, lupus, MS, muskeldystrofi. Dessa sjukdomar orsakas av långvarig kronisk dehydrering men alla botas när kroppen har det bra och regelmässigt får tillfört vatten. Vid dessa sjukdomar är det bra med regelmässig motion som en del av behandlingsprogrammet.
 12. Vatten och salt förebygger cancer.
 13. Vatten och salt (i lämpliga proportioner) stödjer njurarna.

2 kommentarer:

 1. Vi ha ju frihet i dessa nordiska länder att tro på vad vi vill så var och en får ju testa sig fram till vad som fungerar bäst för en själv. Själv skulle jag aldrig påstå att vatten BOTAR - förebygger är en sak men botar gör den inte! Men det är min åsikt - vilken jag baserar på mina egna erfarenheter. Om vatten (och lagom mängd mineraler) skulle förhindra sjukdomar skulle jag inte ha en enda sjukdom - vilket jag ju vet att jag har! Men som sagt - alla får TRO på vad man vill! Och p g a min uppväxt tror jag ju aldrig något bara för att någon påstår det utan jag undersöker noga hur saker och ting påverkar varandra innan jag tar till mig sånt. Men som sagt - en gång till - alla har rätt till sina åsikter! Ha en trivsam väntan på Jultomten :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här har ju du o jag diskuterat förr - iaf om hur BRA vatten (joniserat osv) påverkar din hälsa :) och hur DÅLIGT vatten påverkar din hälsa negativt osv . . .
   Men - visst är det allas frihet och rättighet att ta hand om sig efter sin egen övertygelse, bara så synd att det är så kämpigt att "plana vägen" mot hälsan . . . när "farbror doktorn" har annat budskap .
   Här tillsammans med HIMALAYAsalt som är ett naturligt mineralrikt salt - utan tillsatser osv - och dom mineralerna är viktiga för oss att få i oss!
   Men - det finns ju även mediciner för dessa brister osv - men som du vet, så vill jag gå den naturliga och hälsosamma vägen :) Och särskilt nu för tiden, när vi får i oss så mycket som utarmar oss och dränerar oss - är det särskilt viktigt att äta naturliga produkter med så maxad närig som möjligt i så naturligt tillstånd som det bara går :)
   Men det är jag det - och jag vill bara som sagt sprida hälsans budskap vidare - se'n får var och en besluta själv hur DE ser på saken osv. Det är INTE den enklaste vägen att välja "Hälsans väg" men det är den beständigaste vägen, som är långsiktlig med varaktiga resultat osv :)
   Ha det bäst du med - i väntan på DIN Tomte :)
   Kramis så länge från mig i Viken
   :D

   Radera