Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

torsdag 15 augusti 2013

Lilla mamma

Ibland är livet liiite tuffare än annars :/
Som nu när lilla mamman ska flytta från sitt "trygga hem" i Hälsingland och hit till Viken . . . 
Och - när det bara verkar va' jag som ska fixa och planera, så att mamma får en trygg och så lugn överflytt som hon bara kan få  - så känner jag mig ganska så ensam om den planeringen i hur detta nu bäst ska göras.
Som väl är har jag mina vänner ikring mig, som är helt underbara - för jag fattar inte hur min så kallade bror tänker, då han sticker på utlandsjobb - precis NU!!! Dålig planering tycker då jag iaf, som tycker att lilla mamma inte ska behöva komma ner samtidigt som möblerna osv . . .
Nä' - jag ska försöka fixa så att det är gardiner i lugna färger som hänger där - och välkomnar henne :)
Och så ska jag försöka att hitta en liten liten mysig grupp med två små fåtöljer och ett pyttebord, måste ju finnas på nå'n second hand . . . Ingen stor yta att möblera på är det - hela 2 meter utmed väggen och 1 ½ meter innåt är allt som står till buds :/
Sängen står där den står - stor och otymplig, men säkert behövlig för både mamma och personalen.
Toan/ badrummet tar upp en stor yta av hennes boende, som bara är totalt på knappa 25 kvadrat :/
Själva rummet ska rymma både "sovdel", "vardagsrumsdel" och pentry - så något större "samkväm" kan det inte bli tal om där inte :/ . . . Men det finns ett "festrum" att hyra vid behov . . .
Och - mamma som har stort rörelsebehov, får ställa om sig från "autostradan" på nuvarande korttidsboendet till betydligt trängre och mindre korridorer och utrymmen :/
Men - hon får ju eget rum och boende här i Viken - och inte som nu då hon är tvungen att dela rum :)
Och - jag har ju planer på att ta ut henne några gånger i veckan på fina gångvägar - så när hon har smält den här flytten, får hon det nog ganska så bra ändå - hoppas jag då innerligt :)
Jag bääävar för den här flytten och allt vad som måste göras . . . 
Och flytten går inte att dra ut på - ska ske inom två veckor!
Jag ber och ber till mina ärkeänglar - 
som jag vet är med mig :)
Jag ber om kraft och styrka genom Healing Koden - 
som är mitt kraftfullaste hälsotips :)
Jag GÖR Healing Koden minst två gånger om da'n - Den är bara så kraftfull :)
Och - så är jag så djupt tacksam över mina vänner, som hjälper mig - TACK :)
Se'n måste ju den där rackarns sonen ställa upp mä' - han ska inte tro annat :@ (hi hi)
Nu ska jag tappa upp mitt basiska tvättvatten, för imorgon är det tvättdags redan kl 9 :/
Få se om jag får ihop något lämpligt som mamma kanske kan starta med, innan vi får hit hennes saker från lägenheten i Hälsingland . . .
All kraft mottages tacksamt - alla bidrag mottages med glädje :)
Ha de bäst 
:D

8 kommentarer:

 1. Ojdå! Ber självgivet också om beskydd och styrka för er båda omkring flytten! Hoppas du hittar något lämpligt på second hand så det blir trivsamt - även om det är trångt - för lilla mamman. Hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa till slut. Det blir förståss en stor omställning för mamman och tar säkert på krafterna och humöret. Man får räkna med att hon blir grinig och på dåligt humör och ev. skyller på dom som har bestämt denna flytt, men det är bara att försöka härda ut och inte ta sånt alltför personligt. Viktigt att du tar väl jhand om dig själv under denna period så du orkar för ingen mår bättre om du kör slut på dig själv! Kraftfulla KRAMAR önskar och sänder vi alla här på Gränsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast för all kraft och hjälp :)
   Hon har samtyckt till flytten till sköterskan på korttidsboendet - men hon vet ju som sagt inte att hemmet inte är i S-hamn utan i S-viken :/
   Och - hon kan ju inte heller bo kvar på korttidsboendet, för då är det ju inget korttidsboende, eller . . .
   Jag tror att jag hittat 2 lagom stora (små) fåtöljer, som nog får plats med ett litet bord emellan - o gardinlängder tror jag att kanske finns här hos mig, att ha till att börja med iaf - se'n har ju mamma gardiner, dukar osv i sin lägenhet i S-hamn - gäller ju bara nu i början - så att mamma känner sig välkomnad till ett fint rum och så.
   Tar tacksamt emot all kraft osv jag kan få - så bara skicka :) Skickar även allt bäst till dig också - nu :)
   Kram så länge - så hörs vi se'n :)
   :D

   Radera
 2. Bara ett litet tips: Lilla Mamman skulle nog känna sig mer hemma i det nya boendet om hon kunde få dit (till hennes rum) några saker från sitt hem - om ni skulle ha möjlighet att hämta dit några saker som ni vet är viktiga för henne. Jag vet ju att du har svårt att ta dig dit och transportera grejor därifrån men jag hoppas att kanske din son - eller någon annan - skulle kunna hjälpa dig med det. För sånt är viktigare än något annat i en äldre människas liv. Speciellt när minnet sviktar ger gamla, bekanta prylar en hemkänsla för henne och är viktigare än några omsorger för övrigt - även om omsorgerna också är viktiga. Jag önskar dig kraft i att genomföra detta på bästa sätt för att övergången till det nya "hemmet" går smidigare. En styrkeKRAM till dig från oss alla på Gränsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha min vän, alla tips o råd mottages ju väldigt tacksamt - så TACK :)
   Sorgligt nog så blir det nog så . . . att när den där brodern åker upp o kör henne hit - då får han ta med sig lite personligt: nå'n kär tavla, nå'n av hennes miljoner vävda dukar, handdukar, lite kläder osv - och så hennes kära "Gröna Anna" porslin osv, får ju nästan inte plats med något alls - är ju såå litet.
   Välkomnande gardiner och nå'n mjuk o fin pläd på sängen, viktigast det - och så naturligtvis en rollator som hon ju behöver - Blocket kanske :)
   Fåtöljerna kommer nog att funka - o ett litet bord :)
   Kram o tack så länge :)
   :D

   Radera
 3. Alltså rollatorn får hon väl genom hjälpmedelscentralen? Eller missförstod jag något? Hoppas brodern förstår vilka saker som är viktiga för henne nu för att känna sig hemma på ett främmande ställe. Men jag ber för att allt ska gå bra med transporten och flytten för övrigt! KRAM & kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så långt har jag förstått . . . Rollatorn och madrassen genom hjälpmedelscentralen (om jag nu inte väljer att "donera" en av mina bra gästmadrasser, som jag inte använder annars) - men jag är osäker om det är gratis??? Lär vi väl bli varse, antar jag :/
   Jag har satt "käre" bror o son på att söka på Blocket, undrar om dom klarar det, hm :/
   I början av veckan måste jag få upp gardinerna, skaffa bordet, få dit fåtöljerna osv - och imorgon måste jag skicka dom ekonomiska formulären till "käre" bror, som vet mer än mig i dom frågorna . . .
   Tack för info och kraft, värmer :)
   Kramis tillbaka :)
   :D

   Radera
 4. Jag skulle inte "donera" någon gästmadrass utan se till att hon får en riktigt bra madrass - som är anpassad just för henne - i sin säng. Hon kommer ju ändå att använda madrassen ganska mycket inom dom närmaste åren och då behövs det en ordentlig madrass som hjälper henne att må bra. Nu vet jag ju inte vilken typ av madrass du har men det var vad jag kom att tänka på! Olika madrasser har ju olika funktioner och passar för olika typer av kroppar och beroende på hur mycket man använder dom. Nåja, du kommer säkert fram till bästa lösningen! KRAM från en blåsig Gränstrakt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår hur du tänker - men dom är av hög kvalitet - och med "stuns" i (dom bär upp dig liksom), så dom går att lägga direkt på golvet - och du ligger skönt o bekvämt, så ingen fara alls - och med ett ev. draglakan, så blir en så'n jättebra :)
   Men - om dom kör dit en direkt från hjälpmedels- centralen, så är ju det bättre - och då är det ju en så'n madrass som personalen vill ha . . . Bara mamma ligger skönt, så kan ju ingen klaga då :)
   Pratade precis med "käre" bror - så jobbigt och så tunga energier - får klara mig igenom, Andningsterapi :)
   Tur jag har min väninna som hjälper mig med att planera och mäta osv - och även att transportera med bil, annars skulle det inte funka . . . :)
   Jag tar med upp gardinstäner, gardiner, sängkläder, handdukar, tvål osv, för jag litar inte 100 på den där brodern - och vad han tar med sig, hm . . .
   Kramis och tack så länga för dina tummar :)
   :D

   Radera