Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

söndag 11 augusti 2013

Lite gott, blött o blandat :)

Nu har galna tjejerna varit här också - och firat mig - freda'kväll på min balkong :)
Så kul vi hade - och så mysigt - men det har vi ju alltid :)
Jag fick en rosa ros, linfröolja med en rosa hundbajspåse som rosett runt (för rosetten hade kommit bort) och en så jättesöt o obeskrivligt fin liten skyddsängel i glas från antroposoferna i Järna :)
Vaktar mig på mitt sängbord - känns så bra :)
Jag bjöd på kyckling, som fått koka i gräddsky i goda kryddor, så god :)
Till den bjöd jag på rotfrukter som sötpotatis, rödbetor och morötter, gillades skarpt :)
Och eftersom jag precis läst i nya Taratidningen att röda vinbär passade så bra till rödbetor, så jag tjongade i några i salladen: isbergssallad (joodå, jag hade faktiskt isbergssallad) röd paprika, salladsost, keso och så dom röda vinbären då . . . blev så gott :)
Jag bjöd på Princesstårta och mörk chokladcookies och te till fikat - och se'n blev det goda ostar och vindruvor - tänk så mycket gott det finns :)

Måste även berätta om vilket oväder jag råkade ut för, när jag var på väg hem från Willys i eftermidda'. . .
Bara ynkliga knappa 15 minuter kvar hem - så öppnades himlen och Tor visade sig med sin hammare :(
Det regnade vågrätt - och med stora vågor - Vattnet forsade fram runt mina bara fötter i mina utnötta foppatofflor, Brrrr !!!! och tajtsen blev dyngsyra på stört :(  Jag skrek nästan rakt ut när regnpuffarna kom mot mig :( Paraplyet skyddade nästan bara håret :( Tunikan blev också dyngsur - så när jag kom fram till Arenan, tog jag skydd där tillsammans med en cyklist - och där fick vi stå i ca 20 minuter - och Tor åkte runt och dundrade och blixtrade så det var riktigt magiskt :)
Blixten slog ner runt om oss på grönytorna runt Arenan - så hade jag fortsatt hem, vet ingen hur det hade slutat :/ Var nog tur att jag stannade till där - och kröp in i min värmande ponscho över min dyngsura tunika, Brrr, men det kändes faktiskt liiite bättre :)
Väl hemma fixade jag mig en värmande god mättande soppa på rödbetor, morötter, lök och wakaméalger, bara så gott - och passade precis, så frusen och trött som jag var :/

Jag gjorde rejält med soppa, för nu ska jag testa 5-2 fastan - och tänker ha denna soppa som stomme, när jag nu bara får äta max 500 kalorier från efter midda'n ikväll till midda'n i morgon måndag (då jag får äta middag) och se'n blir det gröna smoothisar, soppa och vatten / te igen fram till midda'n på tisdag :)
Viktigt att dricka rejält och nyttigt under timmarna då jag "fastar" - och ändå så fastar jag ju inte riktigt :)

Återkommer om hur jag lyckas med detta, som jag inte helt har testat än, men som jag nu känner att "detta vill jag prova", för jag tror att det kommer att passa mig bra :)
Känns vettigt att mest dricka under några dagar - men att även få äta en lättare middag under dom två dagarna :)

Bidde visst ett blandat inlägg, men va' gör väl dä'? då kan ni ju välja vad ni vill läsa om - och så får ni ju veta mer vad jag haft för mig :)

Ha de bäst - och hälsokramis från mig i min regniga Vik,
:D

2 kommentarer:

 1. Klart man måste läsa allt - annars blir man ju bara nyfiken över vad som stod på resten av raderna *hihi* Den där TOR är då en självisk och envis Herre som bara tänker på sig själv *grrrr* Kunde han inte väntat en kvart så du hann hem??? Nädå, han var tvungen att bråka och väsnas och blöta ner allt precis när du var ute - vilken usling :@ Men kul har du ju också haft och det är du självklart värd att ha :D Goda vänner på besök är som en solsemester = man mår så bra av detta just då och även efteråt! Trivsamma måndagskramar från Gränsen med SOL *ler*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hi hi - (nu kan jag skratta åt eländet)
   Den där Tor var verkligen lynnig igår - den "galningen".
   Och - hade inte hans besök överraskat mig, hade jag varit hemma på knappa 10 minuter - inte 15 - 20.
   Men när varje steg kändes som minst 5 minuter, med iskallt regn sköljande över hela mig, trots paraplyet - kändes det som om det var flera mil hem . . . :/
   Men idag är en annan dag - och idag fortsätter jag min 5-2 diet o har tränat på "Putte" varit ute i solen faktiskt, så idag är en bra dag :)
   Kram för en fortsatt fin augusti :)
   :D

   Radera