Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

lördag 30 augusti 2014

På plats nu - till slut - o triiivs :)

Efter ett långt blogguppehåll från min sida - som berott på att jag helt enkelt varit helt slut o "hjärndöd" :O
Flytten var väldigt psykiskt jobbig - visste inget med säkerhet förrän allt var klart nästan :O
Kvällen innan fick jag samtal på mobilen (när jag var i en väninnas bil på väg hem till gamla stället efter att ha handlat lite kraftgivande mums till flyttgänget - som jag fortfarande inte visste hur många som skulle ansluta sig - Det var killen med släpkärran, som meddelade att han förmodligen inte kunde vara med längre än till max kl 13 :O !!! Jag blev alldeles kall - hjärnan stängdes av - ALLT stängdes av då i den stunden!!! Väninnan undrade vad som hände - kunde inte svara henne då - var tvungen att prata med killen som hade släpet :O Hon blev ganska så förbannad när jag förklarade sitsen för henne, milt sagt . . .
Men - vi sa som så - att vi varit med om tuffa saker i våra liv, så vi skulle fixa även detta!!! :)
Dagen efter - fredagen den 15 - åkte jag och en annan väninna ner till mitt framtida boende - med lättare grunkor - och vattenmaskinen förstås :) - för att hämta nyckel osv . . . Att jag se'n fick skriva på nå'n form av hyresförbindelse av flicksnärtan som bodde här innan är en annan historia (jag flyttade ju in i mitten av månaden o besiktningsgubben var på semester osv, kontraktet var skrivet från 1 september osv . . .
Själv lämnade jag min lägenhet till nya hyresgästen utan byråkratiska papper - bara ett enkelt sms, så var allt klart :) Se'n bar det av tillbaka till lägenheten som skulle tömmas - vi kom ungefär dit samtidigt som min son anlände (nyvaken o yr efter att ha jobbat natt!!! visste inte om att han jobbat natt - visste inte heller om han skulle stå pall :O . . . Då hade jag dött på stört - gjort hierarki som en japansk sumo eller nå't - Men - han var lugn och trygg - kändes så skönt :) Killen med släpet kom också (puhh) :)
Då var det dags att skutta upp och frakta dom stora möblerna först då - genom att jag inte hade släpet mer än i ett par timmar drygt :O Själv var jag helt slut också redan innan - för jag hade burit ner massor av Rustakassar, banankartonger med böcker osv och fyllt 3 små förråd + fyllt det stora till max under flera dagar - jag bara skakade fortfarande i hela kroppen - fortfarande inte helt läkta revben hade jag inte heller (inte fortfarande heller) . . . Men hur kan dom läka och bli hela, när jag inte har nå'n endaste möjlighet att sitta still i lugn o ro - alldeles för mycket runt mig - snurrar - snurrar :O
Genom att mycket smått var avlägsnat redan till källaren - kunde grabbarna lättare bära ner det stora möblemanget - så mitt slit var liiite uppskattat iaf :) (nåja, min son hjälpte till han också, med dom tyngsta kartongerna, vägde ju bly :O Så när våningen på tredje våningen var tömd, slapp vi ju massor av trappspring genom att så pass mycket redan var nerburet :) :) 
Nästa flyttkille anlände strax efter 13 - så nu var det sonen och flyttkille nr 2 som skulle fortsätta  - utan släpkärran . . . 
Sonen började väl att få mjölksyra - men var så duktig att jag var helt förvånad - och STOLT :)
Kille nr 2 var som en gasell - flög i trapporna - så lägenheten var snart tömd - bara städet kvar :)
Då anlände en tjej som bor här på min nya gård, som jag lärt känna så här på slutet . . . Skulle hjälpa mig att städa och packa det sista från köket som jag inte hunnit med :) Helt otroligt att så många frivilla ställde upp - som jag inte ens känt så länge - Plus mina gamla trogna änglavänner förstås - även hemlig hjälp från mitt goa Kallhäll - alla visste - utom jag, som inte fick åka ner till nya lägenheten förrän allt var klart på gamla stället - fick ju inte veta att hon var här, hi hi :) En väninna stannade kvar i nya lägenheten - dirigerade grabbarna att ställa möbler o prylar på bästa ställena :) Jag hade ingenting att säga till om - alla andra tog tag i dom besluten - så när allt var städat och förråden var ursopade osv - fick jag äntligen åka ner till nya stället - tyckte väl att sonen såg lurig ut, men jag var helt hjärndöd vid det laget av förståeliga skäl, så fattade inte att jag hade flera överraskningar som väntade när vi anlände till nya stället :O Min väninna m fl var på uteplatsen och tog emot mig :) Trodde jag inte alls, eftersom hon ju varit här och jobbat en vecka innan :O Dom hade lagt "bubbeldricka" i tvättfatet i ett designat badrum - nytt duschdraperi, rund matta - nya handdukar, ljuslykta osv - allt i matchande färger :) Massor av kartonger förstås - men mycket var redan på plats :) 
Tänk att vi lyckades tömma en lägenhet, förråd osv - och nästan få upp ett nytt boende på en o samma dag - trodde ingen av oss innan :O) En liten matpaus under mitten av eftermiddan tog vi också hos en annan väninna (dit maten forslades dagen innan - 2 minuter från mig nu) - som dukat fram så fint - så gott så :)
När vi ståendes i mitt nya kök skålade för en lyckad flytt och ett sjujäääkla gäng - skickade jag första skålen till min fantastiska son, som klarat sig upprätt hela dagen till efter 8 på kvällen :) Tack min son, Din mamma är bara så stolt över dig och dina prestationer under flyttdagen :) :) 
Men ALLA var bara sååå fantastiska - TACK alla ni underbara änglar som gjorde min flytt möjlig - Jag hade ALDRIG klarat mig utan er och eran hjälp!!! ALDRIG!!! :O) 
Så - nu har jag bott här i ett par veckor - och stortrivs - känner mig trygg o hemma - som om jag bott här jättelänge :) Underbara grannar är det också - trots lite hög musik fram till tidiga kvällen ibland :) 
Jag känner mig välkomnad och välkommen hit - grannarna har stannat till och hälsat mig välkommen hit till gården :)
Bidde liiite långt det här - men det var så här det gick till - med massor av känslor och struuul - men med massor av kärlek och vänner och sonen som ställde upp till 200 procent - TACK :)
Kramis så länge - från mig som grävt i helt igenväxta rabatter på uteplatsen ikväll, med ömma revben osv - ha det bäst alla ni fina, 
:D

2 kommentarer:

 1. GRATTIS till ditt nya HEM! Skönt att allt löste sig till slut med flytten, trots problemen. Hoppas sonen fick sova ut ordentligt efter den dubbla arbetsnatten och dagen! Härligt att du hade så många hjälpande händer med i flyttbestyren både på gamla och nya stället. Hm... Lite hög musik från grannarna får man acceptera. Det kanske får dom personerna att må bättre. Vad vet jag :)
  Jag måste alltid betala för en flyttfirma när jag flyttar och det kostar skjortan - eller kanske ganska många skjortor :@ Trots det måste jag försöka få hjälp av mina barn med transporten av akvariet och fiskarna för dom VÄGRAR jag sätta in i någon flyttbil och låter inte främmande människor - som inte har vana av akvarier och fiskar - att ens bära dom ut eller in i lägenheterna. Men det är ju ett "problem" som jag själv har skaffat och får försöka lösa det bäst jag kan!
  Men jag önskar dig än en gång all LYCKA i ditt nya Hem. Låt nya dina revben läka ordentligt så du inte får bestående problem av dom! KRAM från oss @->-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt GRATTIS - och Jo, den där sonen fick nog sova ut efter ett vanligt nattskift (inget dubbelt alltså) - han var så otrolig - då, men nu ligger allt stilla vill jag lova - så stilla - inget mer har hänt :/ :O Förutom det jag själv gjort inomhus och allt jag släpat bort till förrådet, för att få det fräschare på framsidan - o på uteplatsen - så nu ser det likadant ut i detta förråd, som det gjorde på det förra stället :O grrrr . . . !!!
   Men - Jag kan inte förstå - eller fatta - att inte dina barn kan hjälpa med mer flytt, än akvariet o firrarna - nu när dom ändå håller på? :) Men det har nog sin logiska förklaring förstås :)
   Förstår dom inte att det är för dyrt för dig!!! Du har ju faktiskt inte dom tillgångarna ju!
   Hög musik kan jag tåla - när jag inte ska sova eller om jag ger behandling, för dååå blir det liiite problems :/ och så gillar jag ju egentligen INTE att andra ska bestämma vad JAG ska lyssna på - och NÄR :O Men - dom begriper väl inte bättre :)
   Annars - STORTRIVS jag här - bara så att du inte missförstår :) Hälsade på lilla mamma idag - Uppsala - vilken skillnad att slippa sträckan till gamla stället - helt otroligt :)
   Vaddå - läka revbenen? :P vÄrkar jag inte ha tid med - vÄrkar dä som :O
   Tack för din omtanke - Var rädd om dig du mä' - stanna upp i tillvaron, när det blir för tufft :)
   Healande kraamis från mig i nya lgh i Viken,
   :D

   Radera