Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

lördag 26 juli 2014

Sol och Vattenmeloner o andra bestyr :)

Ja - Vad vore väl en sommar utan sol, meloner och härliga färska bär :)
Jag frossar i meloner jag - mest vattenmeloner med smarriga kärnor i :)
Så saftiga och energifyllda :)
Jag bara älskar dom - kånkar hem flera kilo i veckan - bara för mig själv :O
När jag var med på en "annan sajt" skrev en annan bloggare så här om detta:
"Hi hi - Jag beundrar "Delfinolin" som orkar släpa hem sina meloner - och då menar jag naturligtvis dom som hon handlar förstås :O" . . .  Hm - Tänk så man kan få till det - ibland :/
Men - jag har ju min Rojs Rojs till hjulväska med knallrosa rosor på - som så snällt och troget drar hem allt det tunga till mig :) Se'n har jag ju även kylväska med klampar i, som håller dom kalla o fräscha - annars skulle dom nog surna på vägen hem i den här hettan :O 
Och - då menar vi fortfarande dom meloner som jag handlar - och inga andra :O )
Men visst har det även blivit en hel del jordgubbar och mango - denna sommar - 
men faktiskt mest meloner :) 
Annars är det bara att fortsätta med att röja ur skåp och garderober - fylla kartong på kartong - kartong på kartong osv :O
Det går faktiskt bättre än jag trodde - för jag har beordrat dom förbenade revbenen att läka snabbt som tusan - tänker inte förlänga min sjukskrivning - för nu ska vi köra på (utan stress förstås) och få igång livet igen - annars blir jag ju galen :O
Men - fönsterputsning får allt vänta några da'r till - eller så får nån annan fixa det . . . vet inte än :/
Och - jag lyfter ju inte heller tunga kartonger, dom får stå kvar tills sonen eller nå'n annan ställer dom på lämplig plats :)
Bestämt mig för ett staket nu - för min uteplats - finns på Cheapy - kostar under 200 kr för hela biten - och bra nog högt är det också :) Kommer nog att duga :) 
En blivande granne stegade upp uteplatsen åt mig igår kväll - skulle nog behövas stängslas in 6-7 meter :)
Imorgon har jag tvättstuga - ska bl a tvätta upp några påslakan, som ska bli trasor att paketera in glas o muggar osv i - behöver mer trasor - och påslakanen är på upphällningen, så passar nog bra dä' :)
Se'n använder jag dessa trasor - som just trasor till allt möjligt - även att torka händerna på i köket, för att "spara på" handdukarna, när jag kanske är för "kleggig" eller så :O :) 
Eller att städa med naturligtvis :)
Ja, alla har vi våra knep att klara oss här i livet - och tur är väl dä' :)
Och - snälla ni - Lova att inte gråta över denna härliga sommarvärme/hetta - bara om ni har hjärtproblem osv är ni tillåtna att klaga och vara missnöjda - för om några månader har vi återigen en kylslagen och bister vinter, som då JAG iaf helt kan vara utan . . . . 
Njut av dom härliga sommarkvällarna - eller håll er i skuggan - bada och njuuut om ni har möjlighet :) 
Det är bara sommar en gång om året - i några ynkliga veckor :)
Men - jag veet ju att "somliga" tycker annat, hi hi - och där ingår även mitt fyrbenta lurviga galna "barnbarn" - och "några till" :)
Sommarkraaamis med kärlek på er alla från mig som suger in varenda liten uns av sommaren djupt in på cellnivå - tacksamt bevarar denna värme att ta fram, när vinterns bistra kyla viner runt knutarna :)
:D

4 kommentarer:

 1. Gråter gör jag inte p g a värmen men klaga på den har jag lika stor rätt att göra som alla som klagar på snö och lite kyla!!! Kylan kan man klara genom att klä sig rätt - det hjälper inte med +30 graders värme :( Och det är absolut inte bara personer med hjärtfel som inte klarar av värmen utan det finns många andra sjukdomstillstånd och även annat som påverkar den saken. Och varför skulle man inte få klaga på en sak som man inte mår bra av och inte ens kan påverka själv??? Vi får acceptera att vi människor är olika och gillar olika saker - men även att alla inte TÅL värmen helt enkelt! Vilket många människor inte verkar förstå. Och alla vuxna som själv kan skaffa sig vatten vet att man ska dricka mycket och dom flesta gör det också. Men värmen blir inte lättare att tåla för det! Och skuggan??? Här har vi +28 till +30 även i skuggan på kvällarna!!! Kylan klarar vi av - såvida vi inte ger oss ut i för lite kläder eller fel kläder - det är mycket svårare med värmen! Och här talar jag inte bara om att GILLA eller inte gilla saker utan vad vi TÅL som personer. För nog gillar jag också solen och värmen till en viss gräns, men jag TÅL den inte i den grad som finns där ute (och även inne) just nu!
  För övrigt önskar jag att din packning och flyttning ska gå så lindrigt som möjligt! Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du vännen på Gränsen :)
   Klart att vi får klaga på det vi inte mår gott av - fattas bara :)
   Och - jag mår bättre av sommar o värme - än av vinterns bistra kyla, så är det bara :)
   På vintern får jag lätt ont i lederna o kroppen av kylan - trots att jag har täckbyxor och underställ på mig så gott som hela vintern igenom :/ Virar in mig som en "tomte" i schalar osv, mössa räcker inte :O
   Bara att gå ut o slänga soporna tar en evighet, att fixa pga alla kläder som måste på :/
   Andra springer ut på gården till tvättstugan o soprummet osv i lättare kläder - men det klarar inte jag av tyvärr :/
   Jag går klädd som en "mångubbe" hela vintern - inget annat är att tänka på :/
   Och - jag går o längtar efter värmen hela november till mars eller sista halvan av april, då det börjar bli liiite varmt iaf :) Trivs inte alls med vintern.
   Men - vi är ju alla olika - och tur är väl dä' :) Och du har ju valt att bo längre norrut än mig - eftersom du gillar mer kyla än vad jag gör - enkelt uträknat, eller hur :)
   Jag förstår att det är knäppt för dig att läsa om min hänförelse över den svenska sommaren i sin bästa skrud är här NU - och jag bevarar den tills MIN jobbiga tid på året nalkas :)
   Jag pustar jag också - som idag, när det riktigt rann från kroppen på mig - och jag var på väg hem på bussen från röntgen i Gävle :)
   Men jag vill ändå INTE byta ut detta mot vinterns bistra kyla - NÄÄÄ - ingen kan få mig till det :/ Och - långpromenaderna gör jag på kvällstid om dagarna är för varma för det - så allt går att lösa :) Kvällarna är inte för varma för mig iaf - för jag ÄR ju en sommarmänniska jag - och bara ÄLSKAR sommarkvällarna :)
   För mig går det inte att gilla vintern - eller tåla den mer - för att jag klär mig mer, för det går inte - är ju redan en mångubbe, från november till att vårvärmen börjar komma :/
   Men - ha det bäst du mä' i dina bestyr - och hoppas att du får liiite mer anpassat väder för din smak, även nu på sommaren - och att du fortsätter att komma ut på promenader med Rolle - att du rör dig - och att du mår bäst, för det är du värd :)
   Kraamis så länge med svalka o goa energier,
   :D

   Radera
 2. Nej, min Vän. JAG har inga som helst problem med att förstå folk som inte tål kylan - eller som inte gillar den - men många verkar anse att vi som inte tål VÄRMEN inte har RÄTT att klaga! Det är det jag opponerar mig emot! Och NEJ - allt går inte att lösa! Många människor har hamnat på sjukhus p g a värmen/hettan så det handlar inte bara om att man inte gillar den. Däremot är det sällan folk som hamnar på sjukhus p g a kylan om dom inte har befunnit sig någonstans där dom inte kan söka skydd och/eller är kanske fel klädda. Det är DET jag pratar om! Jag har själv diagnostiserats för något som kallas kylallergi = blir rödflammig över hela kroppen när jag vistas i kyla, men jag TÅL den p g a min uppväxt och att jag har blivit härdad. Jag tål det mesta för att jag har vant vid problemen. Sen har jag väl inte direkt valt att bosätta mig här uppe utan föddes till det :D men nu är jag van vid det och kan inte tänka mig att bo längre söderut! :) Det är mitt val! Men som sagt - vi människor är olika och det är helt rätt och riktigt och så ska det vara. Samtidigt ska vi acceptera det att alla inte mår bra av samma saker = likadana förhållanden. Både jag, och en del av mina vänner har blivit bemötta med detta argument - att vi får inte klaga på värmen! Och där säger jag absolut emot. Vi har visst rätt att klaga - även om det inte ändrar själva saken på något sätt, men vi kan få ut en viss del av frustrationen på det sättet! :) Och jo, vi hade en liten åskskur igår och det kom lite regn också så just nu är det absolut uthärdligt väder med ca +20 grader ungefär.... Ha det bäst med dina flyttbestyr. P.S. Ska få besök av min dotterdotter om ett par dagar :D Jippppppiiiiiiii!

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag i första hand är en optimistisk person, glädjer jag mig åt att du får besök av en liten sessa snart, jättekul :D
  Hoppas att dom har bra bil att åka så långt i - när det trots allt är så varmt. Åka bil - eller resa för övrigt gillar jag inte alls under sommaren. Vill inte vara instängd - och mår faktiskt inte så värst bra av AC:n i bilarna - då får jag värk o blir stel o kraftlös :/
  Men - vi ÄR ju alla olika funtade, eller hur :)
  Verkar som JAG FÅR kraft o energi av värmen - och tappar energi o kraft av kyla - tänk så olika vi kan va' :/ Men - även JAG tar det ju lugnare under dom hetaste dagarna - men kommer igen till kvällen :)
  Jag vill inte gå in i diskussionen om sjukhusfall o värme, för då slutar vi nog aldrig :O men i dom flesta fall handlar det faktiskt om hjärt o kärl osv - att vi druckit för lite (trots att vi vet) osv osv . . .
  När JAG går ut har jag med mig kylväska med melonbitar - vatten - och smoothie. Och - när jag kommer hem är det i regel slut (eller iaf nästan). Jag ser så många som går långa powerwalk endast med en ynka 0,5 l vattenflaska - och i många fall är det även kolsyrat :O Klart att många av dom hamnar på sjukhuset för "värmeslag" osv :O
  Alla har rätt till egen åsikt - men kom igen se'n i vinter - då är det så många som lyriskt minns värmen vi har nu, lovar dig :O Inte du o mitt "galna lurviga barnbarn" förstås - men förövrigt så, hi hi :)
  Svalkande kraamis med kärlek o ljus på dig - nuuu,
  :D

  SvaraRadera